Lördag & Söndag

Känns lite oroväckande att Emil somnat 22.30 två kvällar i rad och ända klivit upp kl 8 varje morgon... Känns som att han behöver mera sömn.. men det lär ju visa sig lagom till eftermiddagströttheten knockar oss båda... Får hoppas Meja blir lite knockad oxå ;)

I lördags hade vi en väldigt trevlig kväll då svärfar hade öppet hus. Myyycket folk kom det och enligt svärmor hade hela kalaset rasat ihop om jag inte räddat disken ;) Jag spenderade en låååång stund med att förvandla använd disk till nya rena tallrikar... tror hennes 25 mattallrikar användes i minst tre omgångar... och lika så bestick och glas fick förnyas eftersom, och kaffe kokas och så vidare, och så vidare...

Meja skötte sig exemplariskt och vi fick höra det vanliga: åh, vilken söt docka, vad liten hon är, oj vad hon sover...

Emil skötte sig än mer exemplariskt bland alla medelålders kalasmänniskor och gick och tittade på film istället. Hans kusin var oxå där men hon gick till grannbarnen efter en stund så Emil blev ensamt barn någon timme, men det löste vi alltså med Ice Age :) Så han fick lite lugn och ro bland allt surr. Ca 15 gånger under kvällen kom han och bad om att få sova över där så tillslut sa vi ok efter både farmor och farfar sagt 5 gånger var att det var klart han skulle stanna... Jag tvekade först med tanke på att det intagits alkohol men det var inte i några större mängder i slutändan så det kändes okej.

Vi åkte hem lagom sent och la oss direkt. Söndagmorgon spenderade vi sedan i sängen, ända till kl 12! Herregud det händer kanske 1 gång per år!! Meja somnar ju om hela tiden så vi kunde tacksamt ligga länge och dra oss :)

När vi piggnat till fick vi besök av min faster. Hon kom och bjöd på rullrån och saffranskanelbullar :)

En tvättmaskin senare åkte vi och hämtade Emil som INTE ville åka hem. (Mycket roligare att leka med kusinen och busa med farfar...) Vi fick äta middag och fortsätta att tömma faten med kallskuret och det var lika gott som kvällen innan!!!

Kvällen spenderade vi sedan hos min mormor och morfar i Lit. Hade tänkt lussa för dem då Emil blev magsjuk på luciadagen då vi planerat åka dit.Men barnens lussekläder låg förlorade i en tvätthög så de fick åka dit med kalaskläder istället och bara vara söta. Emil var otroligt uppskruvad och hade endast ett syfte: han skulle HÖRAS. Men min mormor med världens tålamod och superbarnskills lät honom hålla låda och gav honom sin odelade uppmärksamhet. Vi fick gott fika och chansen att prata lite om allt möjligt.

PÅ väg hem sedan så gjorde vi flickor i familjen ett besök hos Mian och grabbarna åkte till herr andersson.
Fortsättning följer :)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0