Brownie

Det är roligt att prova olika frisyrer... nu är jag sugen på att bli mörkhårig ;)


LILLA Meja

Igår kväll, på Mejas 3 månadersdag beställde jag hem lite kort från första tiden med Meja. Det kliar lite i fingrarna att ordna fint i "min första bok"-böckerna till både henne och Emil. Jag vill oxå hitta fina pärmar så jag kan fixa varsitt fotoalbum till dem. Vore hur roligt som helst om de fick ett album för varje år. 1, 2, 3 år osv... Men ännu har jag inte hittat några pärmar som jag gillar, så det får vänta.  Att det ligger 1000 foton i min fotolåda och väntar gör inget på ett tag, så länge det inte börjar brinna :O

Iaf, när jag kollade igenom alla foton inför beställning från Fuji direkt så blev jag nästan chockad när jag såg bilderna på Meja när hon gått ner i vikt vid 2 veckors ålder. Hon ser ut som en alien... :S Huvudet jättestort, men inga kinder eller dubbelhaka... Stackars lilla tjej! Tänk att jag inte såg det lika tydligt när det pågick? Då tyckte jag att hon var en vanlig bebis, lite smak och liten bara, men vanlig... Jag var glad över att bvc sköterskan tog det på allvar trots att hon bara minskat 20 gram... Inte alls förstod jag att det var så pass allvarligt som det faktiskt var...

 

På kortet här ovan så försöker roliga sjuksköterskan Kajsa att tillmata henne med ersättning i kopp. Meja tyckte dock inte det var lika roligt. Hon väger 2880 gram. Två veckor efter födseln har hon ökat totalt 90 gram, vilket inte alls är som det ska...

Men... det vände ju i samband med att jag började pumpa... Meja som var för svag/lat/liten för att amma och jobba ut mjölken började att öka normalt i vikt sedan hon fick bröstmjölken på flaska. Tack och lov! Nu, vid 3 månaders ålder ser hon lika mullig och gullig ut som vilken välgödd bebis som helst :) Hon har veck på låren, hon har dubbelhaka och bulliga kinder man kan nypa i :)


Dagen

Idag blir det ett stadsbesök för att handla lite inför söndag då vi firar Emil. Ballonger ska inhandlas och så även lite fikabröd och dylikt. Önskar jag hann/orkade baka, men icke!!

Emil sa dock att han inte ville med till stan, utan han vill hellre gå hem till en kompis så vi ska undersöka om det är möjligt. Tror vi får mest ut av dagen på så vis, jag kan skynda mig och dessutom handla lite överraskningsgrejer och Emil slipper springa efter vagnen och bli trött i benen...

Sen ikväll firar vi Emils farbror som fyllt år i veckan. Middag hos svärföräldrarna med tillhörande födelsedagssång. Anar att det blir marängsviss till efterätt då födelsedagsbarnet GILLAR det :)

Lugg eller ej?!

Ja, jag skrev ju på facebook iförrgår att  jag skulle klippa lugg... Var helt bestämd, men nu har jag börjat tveka... Jag drömmer om ett stort svall á la gynning... Långt, mjukt, fylligt och helt perfekt... Men jag kommer aldrig lyckas eftersom jag bara har en fjärdedel så mkt hår som krävs... Åh jag som var så lycklig över mitt "tjocka" gravidhår, men nu har det börjat falla... Hejdå svall....

Så kanske lugg ändå... ?


Längtar

Snart är det ju dags för dop. Jag längtar ihjäl mig rent ut sagt! Men inte efter att stå längst fram i kyrkan och skruva på mig på grund av alla extra graviditetskilon.. Nej jag längtar ihjäl mig efter min familj!!!

Alla mina syskon kommer, mina föräldrar med respektive, mormor och morfar, morbror med kusiner, faster osv... Jag som spenderar så mycket tid med att sakna dem... ska få träffa alla samtidigt!! Dessutom kommer syster + pojkvän + litenpyttevovve bo här över helgen så vi kan umgås alot :) Undrar om sist vi träffades ALLA samtidigt var på Emils dop?


Öppet kyrkis

Jag måste härmed slå ett slag för Öppet kyrkis i Lugnvik. Fy farao vilken bra grej! Måndagar mellan 9-11.30 när Emil är ledig på dagis så går vi dit och träffar andra föräldrar och barn i alla åldrar. Vi leker med leksaker och med varandra, vi fikar lättare fika och dricker saft och kaffe. Vi ritar och pysslar med typiskt pysselPYSSEL. Sen avslutar vi det hela med sångstund i kyrkan. Gud nämns i ett par sånger och det är väl bra, jag vill att mina barn ska känna till vart våra traditioner härstammar ifrån. Vi sjunger även typiska dagissånger och stora som små är med.

På torsdagar samma tid är Emil på dagis. Då tar jag med mig Meja och går dit, utan leksugen son. Och det gör inget om Meja sover hela tiden i vagnen eller i en babysitter, jag är lika välkommen ändå. Jag pratar med andra föräldrar och med Annette, som är världens trevligaste och ödmjukaste person och jobbar inom kyrkan med barn. Jag kanske pysslar lite oxå, annars sitter jag bara och tar det lugnt, fikar lite och ser lite människor. Jag känner de flesta föräldrarna eftersom jag varit fröken åt de flesta barnen på dagis. Det är trevligt att träffa både barnen och de vuxna!

Och kolla vad jag hittade nu när jag googlade en bild på kyrkis.

Jag slår härmed ett extra slag för Öppet kyrkis. Det är så himla bra!!

Måndag

Idag är det ny vecka igen och det glädjer mig enormt mycket!! Efter förra veckan med vattenkoppor och mjölkstockningAR (jodå, åkte på det två dagar efter förra gången, en gång till fast på andra sidan) så längtar jag till våra rutiner!! Att vara hemma 5 dagar och dessutom inomhus konstant, gör ingen lycklig tror jag, och allra minst en trött halvkry mamma som får dåligt samvete ingen av barnen fått friskluft på nästan en vecka...

Helgen har vi dock varit ute iaf korta stunder. Emil fick lyckligtvis åka skoter en sväng med sin farfar oxå när han sov över där från lördag till söndag. Och handlat mat har vi gjort!! Haha, tror aldrig vår kyl varit så tom någon gång som den var 15-21 jan, givetvis de dagar vi var fast hemma med vattenkoppor och behövde en välfylld kyl... Men men, en vän kom till räddning och handlade en påse kylvaror till oss(tack Mari!!!). Det efterlängtade barnbidraget kom tillslut så vi fick handla upp förrådet lite. Samma visa varje januari... men det är vi väl inte ensamma om?

Imorse pallrade vi oss iväg till öppet kyrkis och hade mysigt och sedan på väg hem tog vi massa kort, bl.a det ovan. Emil gjorde snöänglar varvat med att kasta sig på backen i ren protest för att han inte orkade gå... latmask <3 Men gå fick han!!

Ikväll ska jag se New moon. Fick tag i en riktigt bra version verkar det som så jag tänker låtsas att jag är på bio iaf!! Hjärtat slår dubbla slag när jag tänker på att jag snart får se den. LYCKA!! Fan ta den som stör mig efter kl 21 ikväll ;)

Kärlek

Himlen måste sakna en ängel
för en finns här hos mig
hon vilar i min famn
Himlen måste sakna en ängel
Hon ligger tätt intill mig
så tryggt på min arm
Kan det vara sant att jag får älska dig?
En av himlens änglar har landat hos mig.


5 år

Den 29:e firar jag och Johan 5 år tillsammans. Har inte planerat något, även om det hade varit väldigt trevligt! Men just den 29:e ska vi fira hans bror som fyllt år, sedan dagen efter går vi på revyn tillsammans med Johans familj och Mians familj och på söndagen har vi tårtbjudning för våra närmaste här hemma för att fira vår 4 åring :)

Våra 5 år, de får vi fira en annan gång. Bara vi. Men det gör inget, för vi har ju hela året på oss <3


24 jan

Herregud vad tiden går snabbt!! Nästan så jag vill hoppa av tåget en sväng, och stanna på denna perrong ett tag till, innan vi åker vidare.... Innan Emil fyller 4, medans Meja är i detta underbara stadie då hon bara myser och är go... Kan vi få låna lite extra tid? Jag kan ta lite tid från när jag ligger på ålderdomshemmet och väntar på att kliva av för gott... Hur underbart vore inte det? Att få lite extra tid med barnen när de är små <3

4 år

Snart fyller Emil 4 år... En dryg vecka till är han 3 år. Fortfarandre småbarn. Nästa måndag blir han BARN. Jag blir nostalgisk, nästan lite sorgsen när jag inser att min lilla kille inte längre är så liten... Bebistiden med honom kommer aldrig åter, det förgångna är förbi!! Men vi har haft väääldigt roligt under tiden, och oj så roligt vi kommer ha framöver! Vår busiga och roliga pojke slutar aldrig att förvåna oss och han lyckas alltid att få oss att skratta med alla upptåg han har för sig. Hans hjärtliga skratt är det bästa som finns!!!

Några av alla favoritkort(och många har det blivit under åren):

Fredagsmys

Jodå, vi brukar försöka ha extra mysigt på helgerna vi oxå, som resten av befolkningen. Ikväll hade inledde vi med god middag bestående av älgfärsbiffar proppade med med rivna morötter. Till det couscous blandat med broccoli. Hur goda biffar som helst blev det :) Drack lite rött vin till och skålade alla 3 för varandra :) (Meja sov)

Avslutade med varsin glasspinne som Emil önskat till efterätt efter han såg "Hur gör man-glasspinnar" på barnkanalen tidigare idag.

Gissa om vi tittade på Lets dance sen... ;) Såklaaart :) Med en påse jordnötsringar och bus i soffan. Emil tog och drog av några dancemoves framför tvn oxå :) Frågade om han ville börja på dansskola och han svarade "Men jag kan ju redan dansa!!" och snurrade ett varv i luften för att visa oss, haha!

2 år tidigare...

Rea

Jo jag handlade ju på rean på H&M. Älskar rea! Och det är reor genom åren som gjort mig fattig :O Men på gamla dar har jag iaf lärt mig att inte handla fööör mycket bara för att det är billigt, nuförtiden blir det bara mycket ;)

Tycker det är hur smart som helst att handla kläder på tillväxt till barnen när det är rea. Som exempel så köpte jag ett par jeans till Meja.. i strl 92!  Men de kostade 80 kr, så jag sparar ju över 200 kr på det!! Och jeans behöver man ju alltid :) Hittade mkt annat bra oxå! Hade velat kika in på KappAhl en sväng oxå men tror det var tur att jag lät bli... annars hade jag nog blivit kvar en timme till och spenderat alldeles för mycket "bara för att det är billigt" :P

Egentid

Har ju som bekant varit hemma med båda barnen hela veckan och ett av dem har haft smittsamma vattenkoppor så vi har hållt oss inne. Igår började det dock klia ordentligt i hela kroppen på mig! Johan har börjat nytt schema och jobbar varannan lördag och är därmed ledig varannan torsdag. Vilket gjorde att han var ledig igår, och deeeet behövdes!! Jag lämnade barnen och sambon hemma och åkte till stan ENSAM!

Hela tiden kändes det som att jag glömt något.. Rätt som det var fick jag hjärtklappning inne på H&M för att jag inte visste vart jag ställt vagnen... DOH..!! Den stod ju hemma! Tog en stund innan jag kunde koppla av.

Åkte in för att köpa de två ark vita papper som saknades till dopinbjudningarna samt kolla in rean på H&M, tänkte utnyttja rabattkupongen som kom på posten väldigt lägligt en stund innan jag åkte in :) 1,5 timme på stan fick jag för mig själv i lugn och ro... snacka vardagslyx!!! Och hem kom jag med reafynd! :)

Kändes fantastiskt med friskluft och att se lite andra människor än de vanliga på tvn... Att röra på kroppen lite istället för att trampa runt runt på våra 74 kvadrat... Fyra dagar inomhus utan att ens gå ut med soporna, blev lite too much!!

Så jag bjuder på några bilder från förra veckan, faktiskt senast jag tog en promenad, då var det -23 grader och underbar sol :) Visst längtar du upp till kylan Marty? ;)



:(

Problemet med biobesöket löste sig självt.... helt enkelt genom att filmen gick sista gången kl 19 IDAG!!!

Någon som nu undrar jag jag var där? Fan heller...  :( :( :(  Då blev det ingen New moon på bio för min del... och jag kan helt uppriktigt börja gråta över detta om jag inte kämpar emot....

SITJÄVLASKITBAJS!!!

Hälsan

Har glömt att skriva att jag inte blev så mycket sämre än sist jag skrev om hälsan... På lördag vaknade jag och kände mig febrig så jag somnade om.. och när jag vaknade nästa gång var febern väck. Mjölkstockningen kändes bättre den med men det onda släppte inte förrän på söndagen. Så jag är frisk pigg och kry.

Det är dock värre med Emil. Han har fått vattenkoppor.. IGEN!! Ja, det är helt sant. När han var 1,5 år hade han vattenkoppor, typ 5 st i pannan... trodde jag!! Men uppenbarligen så var det något helt annat, för nu har han verkligen vattenkoppor... Över hela kroppen, men inte så där riktigt många som man får se på skräckexemplar...

Han har varit vid gott mod, mått bra och hållt sig lugn. Feber har han haft tills idag men inte särskilt påverkad som tur är. Natten till idag så vaknade han 5-6 gånger för  att  det kliade, men efterjag smort in honom med kylbalsam somnade han snällt om.

Ikväll har det varit värre... vaknat och varit väldigt ledsen för att det kliar och det sitter koppor på obekväma ställen... Kylbalsamet hjälper inte och inte plåster heller :) I ren förtvivlan blir han helt omöjlig och hysterisk, hittar på 100 anledningar att vi ska komma och ropar och skriker så lillasyster vaknar... Men det kan inte vara lätt att det kliar så hemskt... Jag vet, jag HATAR att vakna av klåda, men oftast kliar det bara på ett ställe på mig, så jag kan ju bara gissa hur det känns när det kliar över heela kroppen, fyyy :( Hoppas han mår bättre imån!

New Moon

Jag behöver sällskap för att se New Moon denna veckan!!
Mian som skulle följa med ska åka till götet så det blev inte som vi planerat :/

Men jag vill se den ändå!
Och jag vill ha sällskap!!
Någon som lyckats med att inte sett den ännu?
Eller någon som vill se den igen? ;)

Think happy thoughts!

Jag vet inte vad för twist min hjärna varit ute efter senaste dagarna, men det var varit mycket sorg och omtanke och en stor känsla av vanmakt som snurrat runt i min kropp... Och det handlar förstås om när barn blir sjuka och råkar ut för elaka saker...

Igår fastnade jag i bloggar igen... Först om lilla Felicia, som föddes i oktober precis som Meja... Hon föddes med vad läkarna trodde var vattenskalle, men det visade sig vid årsskiftet att det var inte vätska som fyllde hennes lilla mjuka skalle utan det var stora cancertumörer :( Givetvis blev jag helt förstörd när jag läste om denna lilla tjej. Än kämpar hon på och jag hoppas familjen finner ro i att hennes lidande snart är över... Men bloggen, den ska jag försöka undvika... blir alldeles för påverkad av att veta... Men ska tända ett ljus för henne ikväll, lilla söta Felicia...

Sedan sträckläste jag med dunkande puls Ericas långa inlägg om Milos första veckor... Herre min je... Helt otroligt imponerande att de höll sig ihop och samman så pass bra som de gjorde... Våra vänner var med om ngt liknande, men de var på sätt och vis förberedda men ändå inte... De visste om hjärtfelet sedan ultraljudet och var beredda på att åka ner och föda på plats i Gbg för omedelbar operation. Men lilla G kom tidigare så hon fick snittas akut här i Östersund, sedan tog de G för helikopterresa till Gbg ögonblickligen. Pappan satte de på tåget... och mamman, henne satte de på flyget, men inte innan hon leget ensam på uppvaket, utan sambo och utan barn... Sen fick hon flyga illamående, panikslagen och ensam ner till Gbg, utan att veta hur någonting gått... Men... även deras öde fick ett lyckligt slut den gången... Lilla G's hjärtfel var dock lite mera komplicerat och han ska snart genomgå sin tredje operation, men han mår oförskämt bra och det glädjer oss alla väldigt mycket!!

Så det kändes igår kväll, trots den enorma vanmakten jag kände, som att jag måste släppa det sorgliga läsandet och fokusera på något roligare... Milo och G mår ju bra, de har klarat sig undan med bara långa ärr på sina bröstkorgar. Det glädjer mig och ger mig lust att fira livet.

Min dotter är oxå frisk och mår bra. Hon växer och har hela livet framför sig, och snart firar vi hennes liv med ett dop. Så ikväll ägnar jag mig åt dopinbjudningarna istället för att läsa om saker som gör mig ledsen. Mitt hjärta ska vara fyllt av liv och kärlek och glädje, och fokus ska vara på mina barn.


Otäckt

Idag håller vi tummarna för Emils fröken och min arbetskollega, vars hus brann inatt... Ännu vet han inte om lägenheten är förstörd, utöver vattenskador, så vi håller tummarna för att den inte är det. Att inte alla hans saker, kläder och minnen brunnit upp inatt...


1 av 9

Igår kväll fastnade jag i Annas blogg. Så här formulerade hon sitt första inlägg:

Jag råkade bli verklighet bakom cancerstatistiken
Häromkvällen var det bröstcancergalan på TV3.
Som vanligt var det tårdrypande reportage varvat med flotta bilvinster och otäck statistik.
Enligt den statistiken kommer var nionde kvinna drabbas av bröstcancer.
När jag började högstadiet var vi 9 tjejer som började i samma klass.
Statistiskt sett skulle alltså en av oss tjejer i klassen drabbas av bröstcancer.
Det blev jag!


Just nu ligger hon och är väldigt sjuk, och tanken på att hon kämpar med hela sin kropp för att inte hennes sinnen ska stänga ner på grund av metastaserna som hon har i hjärnan, gör mig alldeles matt... hon vet inte om hon kommer kunna se eller höra sin dotter nästa gång de ses, OM de ses igen....

Jag känner många kvinnor, många fler än nio!! Ingen jag känner har drabbats av bröstcancer... tanken kan inte låta bli att svisha förbi, tänk om den enda av nio, skulle vara jag? Eller om det drabbar någon annan som står nära?

Vi ska nog vara väldigt glada, och skatta oss väldigt lyckliga... om vi inte behöver leva med cancer... Hemska tankar som inte lämnade mina tankar sent igår kväll...

Senaste uppladdningen

Jag vet att jag snålat med bilder senaste tiden.. Trist!! Här kommer några bilder från veckan som gått, orkade dock inte redigera eller beskära, har hög feber och mjölkstockning så jag längtar efter lite kvällsfika och sedan sängen. Trevlig helg alla!!



Vadå har jag legat på sjukan för undervikt?? ;) Chubby Meja!!



Vill oxå ha laptop :)


Mitt försök att få Meja att vrida huvudet åt vänster; ta bort alla leksaker från höger sida :P Elak mamma :O

Och det gick ju galant... :S

Kort och gott

Skrev kl 10.30 imorse:
  • Jag har tappat 2 glas och en tallrik i golvet senaste veckan. Inget har gått sönder eller fått någon spricka. Karma eller tur?
  • Emils täckbyxor som varit borta sedan före jul har kommit åter :) De hängde på fel hylla och när jag frågade personalen om de hängt fel så sa de att det inte var Emils, att barnet hade lika. Men när jag frågade föräldrarna så var det visst Emils, pfft :)
  • Meja har blivit extrem med att vrida/hålla huvudet endast åt höger. Något annat är helt oacceptabelt tydligen. Just nu ligger hon och är jättearg i sin sängför att jag lagt nallebjörnen mot hennes vänstra kind och lagt henne själv på vänster sida. Normalt vrider hon ned huvudet och använder nallen som stöd mot nappen, men icke, hon försöker bara kasta sig tillbaka till ryggläge(har lagt täcket i vägen) så hon får sova med huvudet åt höger... (Och självklar går jag dit med jämna mellanrum istället för att sitta vid datorn.
  • Min träning går bra, är ofta ute och går, ibland cyklar jag på träningscykeln här hemma eller så ligger jag på golvet och glor på tv samtidigt som jag gör ben-/mag-övningar. Äter bättre gör jag oxå. Mindre kolhydrater och mycket grönsaker. Dricker bara mjölk och vatten med citronkoncentrat. Igår gick jag med barnvagn hemifrån Lugnvik till Landbys, gav Johan en puss, sedan tog jag bussen hem för att hämta Emil på dagis. Underbart väder trots kylan! Sätter in lite kort sen - på vädret ;)
  • Efterkontroll på mvc igår. Fick tummen upp och ny spiral. Så ett eventuellt syskon blir det inte än på ett tag! Fick journalerna utskrivna och det är såå roligt att läsa och jämföra med Emils. Jag gillar alla slags journaler, och har fått min egen förlossningsjournal av mamma, och den har oxå varit väldigt roligt att läsa. Tänk att jag vägt 3080g och varit 48 lång :) (Även om längden kanske inte var ngn överraskning :P)
  • Appropå vikt så vägdes Meja igår oxå. 11 veckor gammal och vägde 4740 g och var 56 cm lång. Lilljänta!! Hon ökar iaf väldigt fint i vikt nu och följer kurvan, till och med ökat lite :) Så det har visat sig att valet att pumpa på dagarna var optimalt. Ytterligare bekräftelse på det är; att hon fortfarande inte äter ur brösten helt när jag ammar. Kan alltid pumpa ur ca en halv portion efter hon ätit :S  Hon äter alltså dubbla mängden om hon får flaskan.
  • Nu när Meja somnar på egen hand i egen säng före kl 20 på kvällarna betyder det att jag kan gå på bio och se New Moon! Finally!!! Mian har varit väldigt tålmodig och väntat på mig ända sedan den hade premiär i november :) Jag har oxå varit tålmodig, ända sedan jag läste boken i september, det är ju för sjutton Edward som väntar på mig!!! Eventuellt blir det av i helgen :)
  • Ikväll blir det middag hos grannarna på vår gård. Förr så åt vi ofta tillsammans; ett par gånger i månaden, men nu var det kanske ett år sedan, för min del iaf! Ska bli trevligt :) Och på söndag väntar middag hos grannarna på gården bredvid :) Deras äldsta är född samma år som Emil och de går på samma avdelning på dagis, deras yngsta är 5 veckor äldre än Meja bara och hamnar troligtvis på samma avdelning som syskonen sen, Johan och pappan har jobbat tillsammans på Frösö Lvm, och jag och mamman har jobbat på samma äldreboende, så vi har lite gemensamt :)

Fnas

För det första: jag har en hudsjukdom som inte blir bättre av torr luft. Jag bor med andra ord i fel ände av Sverige. När jag bodde i Göteborgs-knutarna var jag Psoriasis-fri, eftersom luften är fuktigare där nere.

För det andra: På vinterhalvåret är luften här uppe ännu torrare. Främt utomhus men även inomhus på grund av all elementsvärme som käkar fukt. Kylan är dock behagligare här uppe om man jämför med södra Sverige. Där biter fukten i den kalla luften ordentligt i kinderna, samtidigt som du upplever kylan här uppe som behaglig och frisk.

För det tredje: på grund av att jag nyss fått barn; ammar och sover dåligt, så förvärras min sjukdom än mera. Helt enkelt: när jag är sliten så får jag skov.

Summan av ovanstående är att jag just nu har ett superskov. Utslagen exploderar och de, som brukar kännas ytliga, känns som att de verkligen bryter ner på djupet. De svider och kliar, jag får sprickor i hudveck och så fort jag rör mig så spricker det lite mera ngnstans. Bakom öronen och under brösten är det värst just nu och det är inte skönt med amningen, att röra brösten i(över, suss ;)) huvudtaget när sprickorna slits upp varje gång, de får som ingen chans att läka...

Hela jag är ett stort fnas just nu. Så jag längtar efter sommarluften... samtidigt som jag älskar att andas in den friska vinterluften...

Här tänkte jag lägga in en googlad bild på psoriasis, men då det av vissa kan anses som rätt ofräsht så får de som är nyfikna googla en bild själva.

Men, som att den torra luften inte ställer till med tillräckligt så är det ju flera saker som kommer på köpet. Elektiskt och flygigt hår  som klistrar sig i ansiktet och gör mig galen. Torr och svidande hud i ansiktet och fnasiga läppar på mig som resten av befolkningen. Fnasiga händer som knappt tål vatten... MEN det blir iaf lite bättre nu med mildare väder. Mera fukt i luften när värsta frosten släpper :)

Meja Lilly Marie

Japp, nu har jag bokat dopet i Lugnviks kyrka. Samma kyrka som Emil döptes i. 27 februari smäller det :)
Lilltjejen ska nu officiellt få sitt namn. Men jag måste erkänna att hon är riktigt namnlös än så länge... :O Jag har inte skickat in papperet till skatteverket ännu...! Hon har ju haft sitt namn sedan dagen hon föddes, så det beror inte på det, utan ren och skär lathet från min sida. Och Johans.

Så idag ska jag skicka papperet som legat på köksbänken, ifyllt sedan länge, med ilfart till myndigheterna så det blir ordning på torpet.
Lilla flickan Hallin ska få sitt namn.

Bild från Google


zzZzz

Har glömt berätta vad duktig Meja blivit! Från att ha varit BÄRMIGHELATIDENANNARSBLIRJAGHYSTERISKMeja från födseln har hon för någopn vecka sedan förvandlats till MISSLAIDBACKTARELUGNTJAGESNÄLLMeja :D

På morgarna runt 8 ligger hon länge och jollrar/gnager på knogarna/pruttar/skrattar åt sänglampan i vår säng och är bara go. Efter blöjbyte och ombyte från pyjamas till kläder äter hon en flaska bröstmjölk och sedan somnar hon om, i sin säng med napp.

Under dagen äter hon ca varannan-vartredje timme, vissa dagar går det fyra timmar. Hon sover en stund lite då och då. Vissa dagar flera timmar i sträck, men oftast en timme åt gången. Emellanåt när hon är vaken så ligger hon under babygymmet och pratar med figurerna som hänger där. Eller så ligger hon vaken i sängen och tittar intensivt på mobilen som snurrar ovanför henne, eller så ligger hon på vardagsrumsgolvet och tittar på lampan/tvn/emil/mig/julgranen/spegeln.

Ibland vill hon komma upp och det måste hon ju få, gosa lite och bli buren en stund. Sedan äter hon och somnar igen.

Till kvällen (mellan19-21 beroende på hur hon sovit under dagen) börjar vi med att hålla henne vaken en stund innan hon ska äta. Efter hon ätit en flaska och vi märker att hon är riktigt trött så får hon byta blöja och sätta på pyjamas. Lägger sedan ner henne vaken i sängen på hennes rum och ger henne nappen, säger att nu ska Meja sova och att vi ses i morgon. Då blir hon skitarg :P Men köper faktiskt läget en kort stund senare och somnar.

Vaknar hon för att äta före kl 01 så får hon en flaska i sängen. Vaknar hon senare än 01 så lyfter jag över henne till vår säng och ammar. Oftast så äter hon före kl 01 och sover sedan till 05 då jag hämtar henne till vår säng. Sedan snuttar hon mest, äter inte mkt iaf, och sover till 8-9, och där börjar dagen om med världens mysigaste morgonmeja :) Vid detta laget har oxå Emil hunnit vakna och kryper ner i vår säng och klappar på Meja och är världens mysigaste morgonemil :)


Jag tror att hennes nyfunna lugn har med flera saker att göra. Dels att hon blivit äldre, 10 veckor nu!! Dels att det blivit lugnare hemma efter jul, det har varit myyycket åka runt till diverse släktingar på diverse avstånd och inga rutiner what so ever... Dels på att vi varit envisa och lagt ner henne i tid och otid... Dels på att vi efter nyår varit hemma mest hela tiden, hela familjen, vi har haft runtiner och vi har varit lyhörda mot varandra och tagit det lugnt. Och kanske framförallt har vi alla varit glada och stressfria... och det har såklart smittat av sig! Lite synd om Meja som föddes mitt i all stress med renovering, jul och allt...
Men nu så!!! Nu har vi harmoni :) Och en harmonisk liten tjej :) Som NU vaknar och får en flaska med mat :)

Shapelink

Igår skaffade jag en användare på shapelink.com. Johan har använt deras träningsdagbok ett bra tag och jag har alltid tyckt att det varit en bra, smidig hjälpsam sida. Men jag har ju inte direkt tränat så mkt så jag har aldrig behövt ngn användare själv :P

Men sedan igår finns jag där. Skitbra att fylla i träningspass i dagboken, du får en väldigt bra översikt både i kalendern samt när du tittar på statistiken. Du kan även fylla i din kost och ser hur mycket du stoppar i dig och hur du fördelat kolhydrater/fett/protein. Men det bästa är nog att du kan fylla i egna banor på en karta, och shapelink räknar ut exakt hur långt du gått.. samt , om du fyller i vilken tid det tog, räknar ut din förbränning.

Jag kommer använda sidan för att få en bra översikt. Jag tror att den kan hjälpa till att hålla mig på banan. Ser jag att det blivit ett stort glapp i kalendern så är det nog en spark i baken till att ta en promenad :)

Och värt att nämna, det är inte bara gravidkilona som ska bort, och just de kilona är väl egentligen ingen brådska... Utan jag gick även upp 3,5 kilo över jul!!! Heeeeeej julmust och godis!!!! Riktigt onödigt när jag tappade en hel del av gravidkilona före jul.. att fylla på med så mkt socker... Aja... nu blir det bättre mat och mera vatten, mycket promenader och lite cykling. Hej och håååååå!!!


Candy

Snart går Emil och lägger sig. Just nu kollar han fotboll på tvn.. och tidigare idag satt han och läste sin fars jakttidning.... Någon som anar vart detta är på väg? ;)

Johan åkte till en kompis nyss, men kommer hem till Johan Falk-filmen senare. Vi har tänkt se dem länge men det har inte blivit av, så det ska bli roligt att se dem nu, se what the fuss is all about! Den är ju inte förrän imorgon....!!!

Efter Emil lagt sig, och innan Johan kommer hem, så ska jag plocka fram godisskålen en snabbis :P Goooooooodis!!!

Hairy stuff

Meja föddes inte med någon jättekalufs direkt... Lite mjukt fjun mitt på huvudet, och endast lite längre i nacken. Inte konstigt egentligen då även hon (som jag) är släkt med skalleper!!!


3 veckor gammal


alldeles för gammal ;)

Coming up i almanackan

Nu har jag sagt hejdå till mamma & co för den här gången. Imorgon åker de ner till Ornunga igen. Årets första event är nu över och vi får snart ta och plocka ihop julen. För nu måste den väl vara över, trots att jag inte vill! Johan skulle köpa julmust på Maxi idag men kom hem utan och sa att det inte fanns :O Julen är död :| För inte luras han?

Nu byter vi handskar och siktar in oss på 1 feb. Då fyller Emil 4 år...!! Stooor kille <3 Det ska ordnas kalas här hemma samt dagis-kalas. Har planerat lite smått inför en maskerad :) Presenter ska inhandlas och lillkillen ska förberedas.

Sen sista helgen i februari ska jag försöka boka kyrkan för dop :) Så även det ska planeras och styras upp. Dopklänningen ska sys och inbjudningskort skickas ut. Drömmer lite om ett fjärilstema men vi får se vad som hinns med! Svärmor inhandlade fina sidentyger i Peking till klänningen så det ska bli roligt att se vad resultatet blir!

Sedan tror jag banne mig att vi har en lugn marsmånad! Och det vill jag oxå ha, för det har varit full rulle ända sedan i höstas. Det skulle renoveras innan Meja föddes, sedan när hon kom blev vi inlagda på sjukhuset i omgångar och sedan skulle det fixas och städas inför jul och stressas med julhandel och övriga julbestyr, sedan nyår  och nu har vi ett par saker kvar (ovanstående) seeeeeeen kan jag slappna av! Sedan är det påsk ;) Eller kanske är det jag som ska sluta stressa?


Julklapparna

Mest för att jag ska komma ihåg:
(Hoppas jag inte glömt så mkt, säg gärna till om jag gjort det!)

Till oss själva köpte vi ett Wii :) Eller, jag köpte det till familjen som en överraskning när jag hittade det billigt i höstas. Tänkte det skulle vara roligt med något som vi alla kan använda tillsammans. Vi fick även ett 1000 bitars pussel av Johans föräldrar, oxå ngt att pyssla med tillsammans. Av pappa och Randi fick vi tallrikar och skinkfat till julservisen från Porsgrund de håller på att samla ihop till oss. Min mor med familj gav oss tuffa och annorlunda äggkoppar samt ett 3vånings kakfat.

Jag har fått en morgonrock och ett generöst presentkort på Parelle av Johan. Morgonrocken har jag hintat om i flera år nu så jag blev överlycklig när jag äntligen fick dra den runt mig :) Svart, microfleece, underbar med huva. Och presentkortet är tänkt att gå till en behandling av ngt önskvärt slag :) Av Emil och Meja fick jag ett kuddöverdrag som det stod "Världens bästa mamma" på ;) Johans föräldrar gav mig en Peak performancejacka(!!) som är kalasbra och varm! Och Mian gav mig en kaffekopp fylld med mitt favvogodis :D

Till Johan gav jag en grytlapp i silicon och en palm-peeler, eftersom han älskar att laga mat. Mest symboliska julklappar eftersom jag redan köpt Wii-konsolen. Han fick även han en Peak performancejacka av sina föräldrar och ett "Världens bästa pappa"-örngott av sina snälla barn :)

Emil fick en svart sacco-säck av sin morfar och Randi som kommer passa perfekt på hans rum under sängen. Av farmor och farfar fick han ett pussel och Peakjacka. Av sin kusin fick han en mini-trick-cykel. Av sin mormor med fam. så fick han pysselbok + pennor, en storebror t-shirt och mix max. Av gammelmomma och gammelmoffa fick han pussel och gosedjur. En batteridriven robot av Mejas gudfar. Av oss fick han bland annat morgonrock, jeans, handdocka, dinosaurieägg, papperssaxar, Bajskorv, Spyflugan Astrid, fodrade skinnhandskar, schleich-elefanter till sin samling, med mera, med mera....

Meja har fått mycket fint hon med. Silverhalsband med fjärilshänge av sin gudfar. En otroligt fin hot water bottle av sin morfar och Randi. Av farmor och farfar fick hon div. babyleksaker. Av mormor med fam. fick hon en lillasyster-t-shirt, en gosedjurshund, och babyleksak. Av gudmor, farbror och kusin fick hon Labanvantar, Labansockar och scarf. Av gammelmomma och gammelmoffa fick hon pengar och gosedjur. Vi gav henne babyleksaker och kläder på tillväxt.

Tack tack tack för allt fint vi fått av nära och kära! Och tack och lov för att vi haft lyxen att ge våra barn så mycket julklappar. Finns ju faktiskt de som inte har det! Därav så gav Emil och Meja gammelmomma och gammelmoffa gåvobevis i julklapp på julklappar till utsatta barn genom läkarmissionen. Kändes bra! Det är ett presenttips för 2010. Webaidshop.se har massor av fina gåvor att skänka, som till exempel att en kvinna får föda barn på sjukhus, eller ett par glasögon, skolböcker, en julfest osv, osv.

Chilly

Ikväll tog jag årets första promenad. I -28 grader!! Med musik i öronen var det hur härligt som helst så detta ska jag fortsätta med! Om jag tappar inpirationen någon kväll så kan jag inte skylla på kylan för den var inget problem, nej jag ska tänka på ett par snygga jeans och så ska jag ut och gå med ny inspiration ;)

Varannan kväll blir det alltså till att promenera efter barnen somnat, eller iaf efter Emil somnat. Och så har jag utmanat Johan att promenera de kvällar jag inte gör det... Får hoppas att han hakar på för oj så mycket bättre man mår när man rör på sig!

När kylan lagt sig lite och det är än mer behagligt ute så ska jag ta ut svängarna lite och gå längre sträckor men det får bli senare det.


Mamma och Meja

Det är roliga dagar nu. Älskar att ha lite mera familj här! Igår besökte vi i samlad trupp (vi + mamma, tony, jenny & topi) min morbror och hans familj i Österåsen. Mycket trevligt. Idag besökte vi min mormor och morfar i Lit. Oxå mycket trevligt. Känns väldigt speciellt att samlas 4 generationer. Är såå tacksam för att även mina barn får lära känna mina morföräldrar :)

Att ha min familj nära gör mig glad. Lycka vore om de flyttade upp!!! Det vore en helt ny värld att få lägga Meja i vagnen och ta bussen till mamma för att äta lunch ihop... Eller träffas på stan... Vardag för många, men något som jag aldrig kunnat göra! Mamsen lilla, det är dags snart!!

Och mina systrar :) Igår sov de över här, vi kollade film och myste. Hoppas vi hinner med ngn till kväll innan de åker hem på lördag! Sen träffas vi inte på ett tag igen...

...

Johan har hämtat svärföräldrarnas nya valp idag. Svärföräldrarna är dock i Peking så Johan får agera husse några dagar och därav så bor han i Kyrkås tills svärföräldrarna kommer hem igen.

Meja ligger och gnyr i sin säng. Senaste 4 kvällarna har hon somnat själv i sin säng. Första kvällen jollrandes. Andra kvällen utan ett knyst. Tredje kvällen gnällandes efter nappen. Fjärde kvällen skrikandes, och nu femte kvällen har hon skrikit än mera... Hmm, jag hade hoppats på en positiv trend.. inte en nedåtgående... Men men.. ikväll har det tagit lång tid, började natta henne vid 21 tiden då hon verkade pömsig, hon fick flaskan och efter blöjbyte och pyjamas påklädning så stoppades hon i säng. Var inte populärt... Fick gå in många gånger och klappa lite på och ge nappen och stoppa om på nytt. Hon somnar till en stund, men vaknar snart och har bajsat. Så efter ett nytt blöjbyte så får hon lägga sig igen. Kommer på att det snart dax att äta igen så istället för att hon ska ligga och skrika, somna 5 minuter och sedan äta, så plockar jag upp henne och ger henne mat. Hon bajsar sen lite till så vi byter blöja igen... Men nuuuuuuu, nu sedan jag stoppade ner henne igen så har hon bara gnytt lite, och nu sover hon nog, det är iaf tyst från barnens håll!!

Emil verkar stå ut med lillasysters gnäll, trots att det är så lyhört dem emellan. Han har inte sagt ett knyst om att hon skriker när han ska sova, eller på dagarna när han leker på sitt rum. Och han har aldrig vaknat, vad vi vet, av att hon skriker, inte ens första nätterna efter vi kommit hem från bb. Han kanske ärvt sin fars förmåga att sova som en bauta-stock?

Jag, jag njuter av att barnen äntligen sover. Dagen har varit lång men jag har oxå hunnit med allt jag siktat in mig på. Tvätten och disken och matlagning samt städning är avklarat och jag blir glatt överraskad över min nyfunna vilja till att hålla efter här hemma. Dagdrömmer lite om att sambon oxå ska komma över lite städ-energi, annars vet jag att min snabbt är över... Nu sitter jag och svullar philadelphiaost på kex. Har massor kvar sedan nyår och det bör ju ätas upp :P Vartannat kex har dock verkligheten knackat mig på axeln och pekat på min mage som innan jul var hyfsat platt för att 6 veckor tidigare klämt ut en bebis. Nu efter jul så ser det ut som att bebisen avbokade förlossningen och valde att stanna kvar där inne... :/ När vardagen är åter ska jag banne mig börja se ut som ogravid igen, sanna mina ord! (Och vardag är det inte ännu, inte i vår familj iaf :))

Imorgon kommer mamma, Jenny, Sophie och deras far på besök igen. Det ska delas ut lite julklappar till barnen och senare på kvällen så stannar mina småsystrar över natten :D Rooooooligt!!! När jag flyttade från mamma så var Jenny 8 år och Sophie var 6 år... att flytta ifrån dem då har alltid varit min stora sorg, så varje minut med dem nuförtiden gör min väldigt lycklig!!!



Men?

Har suttit och bläddrat igenom förra bloggen för att bena ut vad som hände 2009. Mitt kära 2009. Jobbar på ett inlägg om det men jag fastnar hela tiden i alla gamla inlägg och minns med glädje allt roligt vi gjort :)

Men så stannar jag till ibland och tänker, vad hände? Förut var min blogg ganska rolig och lättsam? Eller ja, rolig och rolig, men iaf varierande.. inte endast "idag har jag gjort"-inlägg som det så ofta blir nu...


Jag ska försöka hitta tillbaka. Men först ska jag ägna mig åt min familj. Mamma, 2 syskon samt deras far kommer upp i morgon :D Jag älskar att ha dem här!!! Och så kommer de träffa Meja för första gången, oj så roligt!!

Hem från Norway

Ni tror kanske att jag jag är hur puckad som helst när jag skriver att det blev nästan samma visa när vi skulle hem från Trondheim i förrgår?

Vi kliver upp tidigt på morgonen, vi som brukar kunna ligga till kl 8 iaf, får masa oss upp ur sängen kl 6 istället. Gör oss klara och packar det sista, packar matsäck och klär på oss alla ytterkläder och sätter barnen i bilen, pappa ska köra oss till stationen. Tåget ska gå 8.12 så vi har god tid på oss när vi ska åka kl 7.50. Randi sätter sig och tittar på datorn och kollar så det inte är några förseningar eller inställda tåg eftersom det varit trubbel med tågtrafiken senaste dagarna...

"Annelie......." säger hon.... och visar mig att klockan nu är 7.51 och att tåget gick 7.50!!! MEEEEEEEN!!!!!! Pappa kollade tidtabellen samma dag vi kom(28:e), då gick tågen mån-fre kl. 8.12. Enkelt att komma ihåg ju... :P Men nu upptäckte vi att de ändrat tidtabellen över nyår så mellan 29:e och 3:e går morgontågen 7.50 istället.

Och jag frågade pappa när vi klev upp på morgonen om han kollat tabellen 4 gånger nu så vi inte skulle missta oss, men det var ju på skämt förstås, för inte kan man väl ha sån otur att de ändrat tabellen igen?! Eller...? ;)

Men pappa är en ängel... han kör oss till Storlien. Men vi får tävla mot klockan och vet inte om vi kommer hinna dit innan tåget åker från Storlien, det är på minuten ifall vi hinner, så om vi missar tåget får han köra oss hela vägen hem, men han åker iväg med oss ändå :)

Randi ringer halvvägs och säger att tåget blivit 10 minuter försenat, vilket gör att vi hinner!! Och i Storlien kliver vi på tåget och åker hem till kylan. Lustigt egentligen att det kan skilja 20 grader trots att Östersund och Trondheim ligger nästintill lika mkt norrut.

Så kan det gå, när inte haspen är på ;)

RSS 2.0