Blandade mobilbilder - varning för overload...

Meja får pussar av storebror på tvåmånadersdagen :)


Smack!!


Haha, älskar detta kort :)

4 månader

Härliga kort från skoterturer i påskas


Meja sover gott i mammas famn i skoterpulkan


Nästan 6 månader!


Första gången Meja gungar :)


DET ÄR ROLIGT!!


Mia och Jens svischar förbi. Mian hinner ändå med en slängpuss, det är skillat!


Ibland kan man behöva få lite perspektiv på vad "stor kille" är för ngt ;)


Härlig försommardag i mitten på maj. Emils kompis Lukas är snäll och puttar på :)


Meja njuter i solen :)


Första gräsmattesittningen! 6,5 månader.


Emil har ritat ett rockband.



Pörskans färsk bild härifrån Ornunga.


Emil beundrar GinaTricotbruden länge länge, och inte på avstånd!


Busar med moster Martina i Borås



Meja smakade glass för första gången IDAG :)
Det började med ett slick... sedan hände ngt i ögonen och hon försökte suga i sig så mkt glass det bara gick...
Till slut så kastade hon sig över den och tryckte den med båda händerna mot ansiktet :P
GalenPANNA ;)

Del 1

Glada barn före avfärd :)


Meja på tåget. Somnade i bilen på väg till stationen och sov sedan heeeela vägen genom Sverige i liggvagnsinsatsen. Vilken tjej hon är :)

Emil på tåget. Tittar på Lejonkungen och äter lite Ahlgrens bilar. Nöjd kille som ÄNTLIGEN får åka tåg :) Han tycker inte alls att det är konstigt, utan snarare häftigt, att somna i Östersund och sedan vakna i Herrljunga. Kl 23 somnar han pratandes, haha, och sover sedan tills jag väcker honom i Skövde, 20 minuter innan det är dags att kliva av tåget och träffa mamma och Tony som väntar på perrongen.

Trötta tjejer som är framme i Ornunga.
Emil åker med Tony till Vårgårda för att lämna moster Sophie på skolan. De tar sedan och äter en glass på McD och leker lite på lekplatsen där innan de åker hem. Jag och Meja passar på att sova lite undertiden, för även om barnen sov som änglar på tåget så hade jag svårt att komma till ro och sov bara 4 timmar. Men efter ngn timmes extra sömn på förmiddagen så var vi fit for fight igen ;)

Vi hälsar på i Närsbo hos min kusin Marie och lånar en bilkudde till Emil och en matstol till Meja. Roligt att träffa kusinen och barnens tremänningar. Här träffar Meja för första gången sin tremänning Jennifer. Sötgurkan som nu hunnit bli 7 år... Sist jag träffade henne var hon 4 år och kunde sjunga varje radiodänga utantill och sprang runt så hon lämnade fartränder på fotografierna :)

Efter lite fika hos kusinen så åkte vi hem till Ornunga igen och då kom min fina lillbror och hälsade på :) Roggan!! Snällaste killen som finns! Han visade Emil ett skåp som var fullt med Rogers gamla leksaker... och hur tror du Emil reagerade när han fick syn på alla grejer?! Micro Machines (exakt detta + minibilar i massor!), RÖSTSTYRD monstertruck, flygande spacecops-bil, massor av häftiga bilar m.m, m.m...

Den här bilen är sååå cool. Med röstkommandon som "Start the engines", "Blow the horn", "Turn on the lights", "Get going now" så startar bilen, tutar, blinkar med ljusen och kör omvartannat, beroende på vad Emil säger :) Och Emil är i leksakshimlen :)

Roger tar sin roll som morbror på fullaste allvar. Busar och leker med Emil, ägnar även tid åt Meja och gör detsamma, och här läser han Bamse för nöjd-Emil . Jag har världens bästa lillebror :)

Meja sover, som alltid när hon inte sover hemma i sin säng, hela nätterna i liggvagnsinsatsen, och det funkar hittills hur bra som helst. Gött att inte behöva släpa med sig en resesäng, det räcker med bilbarnstol och barnvagn... Men när hon blir äldre, dvs längre, så blir det förstås annorlunda :)

Tre meter utanför mammas ytterdörr står en hage med får. När vi är ute på gården så står de i en flock och iakttar oss. Nästan lite kusligt ibland, och ni som sett Hitchcocks Fåglarna förstår på vilket vis jag menar ;) Här står de och glor på Emil som gungar ....

Ja så konstigt som han gungar är det kanske inte så konstigt... ;)

Blåst bubblor har vi oxå gjort :)

Och spelat fotboll!

Och tittat på fina blommor :)
Kanske kommer mera bilder snart!
Saknar dig Johan! Grattis igen på födelsedagen <3

Freitag

Härlig fredag! Fick börja dagen med att slumra lite extra länge, sedan fick vi hem mat från Kvantum(fantastisk uppfinning det dära!) sedan gick vi ut och lekte och tjötade med grannen ett par timmar i solen, sedan var det middag och Johan slängde ihop en supergod stroganoff... (Fan vad jag älskar mat!!)

Johan och Emil står och spelar Wii Sports till Emils stora lycka, han har bara tjatat heeela veckan... En kompromiss från vår sida, då han bara får spela på helger, är att helgen börjar fredag kväll :)

Själv tar jag det bara lugnt och njuter av att familjen är glad. Är inne i ngn slags fas där lugnet är viktigast av allt. Är trött på stress och krav, vill helst bara lunka på och ha glad omgivning, fint väder och god mat ;)

Och faktiskt, jag är mammaledig, och vem vet om det är sista gången, då tänker jag njuta till fullo, må gott och ha mysigt med mina barn, för denna tid kommer aldrig åter(!) samtidigt som mycket annat i livet faktiskt finns kvar sen, så en del saker får faktiskt vänta! Detta är mitt vattenhål i öknen!!

Men en sak jag ska ta och skärpa mig med är kontakten med mina vänner... herregud vad dålig jag är på att höra av mig :/

Apan herself.
Vet ni att två av mina två närmaste vänner kallar mig för Apan och har gjort det sedan gymnasiet? När jag ringer dem så står det att Apan ringer :@

:(

Måste bara få kräkas ut hur mycket jag avskyr rasism och främlingsfientlighet... Särskilt i grupp! Vuxna människor som sitter vid sina datorer och sprider sina spyor överallt... Fy jag mår illa :(
Särskilt ledsen blir jag när jag se att detta är vilka människor som helst, de är mammor och pappor, lärare och politiker... hur som haver människor som har ett stort inflytande över andra...

Vafan, tyck vad ni vill, men sprid inte er okunskap vidare på oskyldiga små barn? De har faktiskt rätt att få lära sig om mångfald och omtanke... De har rätt att slippa bli inskränkta och bli svaga jasägare...

Alla dessa grupper på facebook, med dolda rubriker, där de samlas och hetsar varandra till ökad främlingsfientlighet...

Ibland blir jag bara så matt... varför kan vi inte bara tycka om varandra? Jag har oxå fördomar, trots att jag försöker låta bli, men jag är ofta kritisk mot mig själv i sådana lägen och är alltid öppen för att lära mig mera... För det är det fördomar handlar om.. OKUNSKAP!!

Illvilja är fult... Högmod är sorgligt...
Omtanke är vackert... Ödmjukhet är en skatt att bära med sig...

För ett par år sedan lät jag mig alltför ofta lockas att diskutera detta ämne i olika forum... De gånger jag gav upp och insåg att mina sakliga argument inte bet på de otäcka så slutade det ofta med att jag skadeglatt berättade att jag arbetade på flera olika förskolor och att jag avsiktligen och dagligen spred budskapet att alla människor är lika mycket värda, att jag kämpade för att nästa generation kommer tacka våra invandrare för att de spridit mångfald i vårt land (i princip)... DÅ fick jag deras uppmärksamhet, men kanske inte den uppmärksamhet jag egentligen önskade.....

Nej, idag blir jag mest ledsen... jag önskar att vi alla bara kan vara snälla mot varandra... Och det skriver jag inte på ett fjolligt och mesigt sätt.. UTAN PÅ RIKTIGT!!! Ta hand om era nära och kära, och bläng inte på grannen! Lär av varandra, utan att fördöma! Det är fan så mycket roligare att inte vara trångsynt...

6 månader

Meja Lilly Marie

 

Nu har hon hunnit bli 6 månader. Helt otroligt! Jag håller fortfarande på att inse att hon inte är 3 månader längre... Men hon är faktiskt rätt liten, nu har vi inte vägt henne sedan som var 5,5 mån, men då vägde hon 6,5 kg och var 62,5 cm lång... Emil vägde i samma ålder 1 kg mer och var 5 cm längre, och då låg även han rätt lågt på kurvan. Men iaf, hon växer som hon ska nu och det är det viktigaste!

Men det händer ju annat oxå. Hon älskar mat i alla former, ersättning, vällling, gröt, mat, majskrokar... allt bara kastas in :) Och två tänder har hon fått. Får hon låna ett finger att gnaga på så biter hon rejält så gissa om jag är lite glad för att inte amma ;) Alla leksaker som finns inom räckhåll misshandlas rätt rejält av allt gnagande iaf!


Fint



Vi spenderade 6 dagar i Norge veckan som varit. Först helgen hos pappa i Trondheim och sedan sön-ons hos vänner  i Overhalla som ligger 3 timmar norrut från Trondheim. Hade mysiga dagar hos pappa och Randi, och jag tyckte tiden gick alldeles för fort, men vi hann träffas iaf. Tyvärr tog vi inga kort (glömde!) i Trondheim, så jag hoppas pappa kan maila lite bilder?
Vi plockade dock fram kameran i Overhalla. Panoramabilden ovan visar ett ställe där vi grillade korvlunch en dag då Johan och Geir var ute och fiskade torsk. Den lilla svarta fläcken vid vattenbrynet är Emil som spanar efter uttern som nyss varit framme. Det är helt otrolig natur i Norge, var gång vi åker över så sitter jag och häpnas över hur vackert det är, det är nästan så jag glömmer bort att må illa längs de krokiga vägarna....



Här är lille Axel. Marit och Geirs lille pojke som är 9 dagar äldre än Meja. Det är den gladaste bebis jag någonsin träffat. Skrattar och söker kontakt och skrattar lite till. Skönaste stilen när han äter oxå, han lägger hakan på bordet och gapar, precis som att det är det mest självklara i världen :) Charmör!



Och vår gladfis, hon har lärt sig sitta :) Hon blev väl impad av Axel veckan innan då de hälsade på oss i Lugnvik, då hade han precis lärt sig sitta, så det var ju lite roligt att hon lärde sig veckan efter :) Visst, hon tippar emellanåt, så hon är inte helt stadig, men med lite kuddar runt om så blir det ju bra, och stunderna hon sitter blir längre och längre för var dag :)


RSS 2.0