10 år

Det är ju lååång tid... 10 år låter iaf som hemskt lång tid. Men vad har vi hunnit med? Blivit vuxna och skaffa familj har en del av oss, vissa kanske varken hunnit med det ena eller det andra? ;-) Vi får se ikväll!!
Återträffen för 1998 års högstadiestudenter går av stapeln ikväll och shit vad gammal man känner sig helt plötsligt... fast mina arbetskamrater tittade lite snett på mig när jag sa det... de har väl snart 20 och 30 års jubileum.. osså kommer en snärta på 25 år som känner sig gammal ;-)

Spännande kommer det bli iaf, även om jag skippar själva middagen och festen.. nöjer mig med att dyka upp på news faktiskt. Är ju mest nyfiken på min klass + parallellklasserna från Kastalskolan så det känns som att det räcker med förträffen. Säga hej och vara nyfiken, mer min grej ;-)

Hade varit skitkul om min klass i Vårgårda (9an) hade tagit sig i kragen och oxå fixat en 10års jubileum, men nej nej... de träffar tydligen varandra titt som tätt så de var inte så nyfikna... blir kanske så i ett mindre samhälle...
Får kanske söka upp några i sommar när vi åker ner istället... pubafton med minnen av klassresan till kreta och andra galenskaper... fan va kul det vore!

Men, nu var det ju Östersund som gällde... 10 år... galet!!



Top 5 - random order



 
Wentworth Miller
PrinsonBreak killen som gör serien värd att kolla på fortfarande

 
Josh Hartnett
Hunk hunk hunk

 
Paul Walker
Egentligen är det mest ögonen på denna kille som är heta, men denna bild var ju inte så tokig heller!

 
Ryan Gosling
My gosh, sex appeal som hoppar ur tvn! Mtv kyssen....

 
Matthew McConaughey
Haha, efter 12(!) googleimages-sidor hittade jag bilden som visar varför i hela friden jag tycker han är het ;-) Det är inte utseendet i sig, det är.. hmm... ja, massa annat :-)



Åh Matthew..?

Haha, efter så mkt prat om "världens 10 snyggaste" "om du fick välja 5" och vårt eget prat här hemma om vilka man tycker är så där extra heta så måste jag ju publicera min egen hetinglista. Johan tror ju for gods sake att Vin Diesel förgyller mina drömmar...! :-S
Skulle iaf förbereda genom att leta bilder på mina hunkar för att motivera mina val. Kan avslöja på en gång att Matthew McConaughey är en av dessa hunkar... men vad tror ni hände hände när jag letade upp en motiveringsbild???


Plötsligt var han inte lika het....



Lägg gärna inte märke till skrevet på mittenbilden oxå... Haha!
Varning för att bli diskad efter dessa bilder....



Stekt

image31


Nej ska inte tjata mera om grillning just för tillfället, jag känner mig bara stekt efter den här dagen! Helt otroligt vilken värme och sol... Nästan varit ute lite för mycket tror jag.
   Jobbade mellan 10.30 och 13.30, lagom kort dag va!! Känns nästan dumt att gå dit så få timmar, men de gör verkligen skillnad i slutet på nästa månad. Iaf så var vi såklart ute hela tiden, barnen lekte med vatten och sand, vilket resulterade i värsta lerkalaset... men det svalkade säkert!! Kan elefanterna kan väl vi?
   När det var dags att gå hem ville inte Emil gå hem, han hade fullt upp med att leka med L, så vi ringde hans mamma och frågade om vi fick ta med oss honom hem och hon blev bara glad för det :-) Tack för lånet M! Väl här hemma fortsatte vi med uteleken, åt mellanmål och busade. Verkligen superhärlig eftermiddag!
   Emil har visat nu två dagar i rad att han inte riktigt pallar solen, detta genom att kinderna blir så röda att de ser ut att börja glöda! Jag smörjer in honom med SPF 50+ minst varannan timme, men han blir lika röd ändå... Lär ju bero på att de blir varma, och inte brända som jag trott, för bara vi varit inomhus en timme senare så är allt det röda borta. Tur det, hemskt att bränna sig i ansiktet ju! Blir mycket vattendrickande iaf...



Barbecue

image12


Ikväll var det ju den årliga grillfest en på mitt jobb/Emils dagis. Jag valde att gå som förälder istället för att komma som "fröken". SÅ skönt att sitta ner och inte ha nååågot ansvar ;-) Vi grillade grillspett med korv och coctailtomater, och till det åt vi både potatissallad och fetaostsallad och mums vad gott! Och vilket sjukt härligt väder! Perfekta grillfest vädret ju :-) Nu vågar man ju hoppas på sommar!

Blir mera grillfest i helgen och visst har vi väl blivit lovade fint väder då med va? Jag känner mig visserligen fortfarande matt sedan lördagen/söndagen som var, men det kan jag tänka på efter denna helg. ;-) Bättre att ha roligt medan det erbjuds så kan man ha ågren sen över varför man drack två helger i rad. Låter det som en plan?

Kan du lösa denna rebus? ;-)  +  Humor humor...




27 maj

Födelsedagsbarn

33 är gammalt nog
för att komma undan med minnen av villfarelsen att George Michael var hetero
33 är ungt nog att komma undan med byggar bob på boxerkallingarna



We love you longtime!



Utgången..

..i lördags blev kalasbra!! Sjukt roligt var det och skrattade mer än på mycket länge :-D Tack för det T och C! Förfesten bjöd på god mat, gott dricka och glada samtalsämnen och var riktig trevlig, men min favorit var nog ändå tiden på O'learys, och kanske tiden efteråt? ;-) Haha, skoj var det!

Dagen efter fick man dock plikta för att man glömde sunt förnuft och ansvar en kväll... fyyy jag mådde verkligen pyton långt in på kvällen, men efter lite morsdagsmiddag hos svärpäronen blev jag piggare :-) Tackade iaf väldigt bestämt nej till vinet som erbjöds till maten ;-)

Lillpojken i familjen hade haft det riktigt skoj hos sina farföräldrar och det är värt hur mycket som helst :-) Är riktigt glad för att de ställer upp varenda gång, även om det inte blir superofta... Men de har sånt jäkla bra handlag med honom och ser verkligen barnet i honom. Blir mycket bus och aktiviteter när de umgås!



:-)

Glömde ju en sak:


VILKET HÄRLIGT VÄDER!!!! Me like!! :-D


Tonight

Ikväll, ska det bli kul!!! Nu ska här vardagslyxas lite på hemmafronten. Underbart när man får ägna en hel dag åt att känna sig fräsch och fin :-) Senare bär det av till Tess där det ska lyxas lite mera. Ansiktsmask och vin <3

Emil har precis hämtats av farmor för ett härligt dygn med massa skoj, bl.a Cirkus Kul & Bus, dessutom är hans kära kusin med så hans helg kunde väl inte bli bättre :-)

Johan ska även han ut på galej. Vårfest med jobbet minsann. Blir säkert roligt, några färre sköterskor mindre är de ju, vilket gör mig glad ;-) men det går nog ingen brist på de kvarvarande i personalstyrkan för den sakens skull, de har ju en härlig historia av att kunna festa ordentligt bakom sig. Hoppas du har en rolig kväll älskling!



Skit

då var min mobil stängd... igen... jävla helvetes skiträkningar som jag ALDRIG kommer ikapp med.....
om ngn behöver få tag på mig så testa johans mob efter 16... morr...


Erase and rewind?

Satt och tänkte nu när vi åt middag, blev pastahjul och köttbullar, allting dränkt i fett och inga grönsaker till... Och uuuhhh... lagom taskig mamma man känner sig som när man ger honom den måltiden... Det är ju hur onyttigt som helst, iaf för lite äldre barn samt för oss vuxna. Vi ska undvika onyttiga fetter och helst äta så mycket fibrer vi kommer åt, för att inte tala om de 200 gram grönsaker/dag vi inte mår bra utan...

Känns ju inte direkt som att jag nu kommer ge mitt barn de bästa förutsättningarna för att äta hälsosamt när han blivit äldre, vilket jag tagit förgivet att göra sedan han föddes. Googlade "mat barn" och en av de första sidorna innehöll dessa rader: "Barn äter bara sådant de verkligen gillar. Men det betyder inte att barn inte kan uppskatta sund mat och nyttigheter som frukt och grönsaker. Det är helt enkelt en fråga om vad barnen får vänja sig vid från början."  skrivet av ngn författare i en bok. Och jag gör inget annat än håller med!!! Hoppas det här Toddlers ger med sig inom en snar framtid och att det inte visar sig vara ngt annat otrevligt.



En av mina favoritbilder på Emil :-)

Otur

Har varit på hälsocentralen med Emil idag efter några veckors dokumenterande av hans mag/tarmbesvär. Och de tyckte att det lät som att han lider av ngt som kallas Toddlers diarrhoea, eller kronisk ospecifik diarré, vilket låter hemskt otrevligt, men det är tydligen rätt vanligt bland barn 2-4 år enligt läkaren vi träffade. Nu kanske jag inte ska gå in på hur detta utspelar sig på grund av kräkvarning, men tydligen kan man lindra detta tillstånd genom att ändra kosten.
Mera fett, mindre fibrer, begränsa intaget av frukt och grönsaker... 

Och nu då till varför jag gav detta inlägg rubriken Otur... Emil fullkomligt ÄLSKAR grönsaker i alla dess former, bara de inte heter sallad ;-) Det har även varit till stor glädje för mig att han tycker så mkt om grönsaker, det känns ju som att han fått i sig mycket nyttigt och bra såklart. Men nu blir det alltså andra bullar( även sötsaksintaget ska reduceras)!!
Det är dock inte lika kroniskt som det låter, kronisk ospecifik diarré, det ska tydligen förvinna innan 5 års ålder? Men ändå... vem tror att han kommer gilla grönsaker igen när han börjar skolan?? :-/

Jag är dock lite skeptisk till "diagnosen"... Dels för att bvc-sköterskan viftat bort hans problem-mage med "tillsätt mera fett" i över ett års tid. Och det har vi ju testat flertalet gånger i över ett års tid... Vi har även tagit bort alla fullkornsprodukter och han har inte fått t.ex mörkt bröd på dagis sedan han började där. Men vi har inte sett ngn förändring? Jag tycker dessutom att det blivit värre senaste veckorna. Men vi kom iaf fram till att kraftigt reducera fiberintaget, att öka fettmängden i maten samt att minska på råa grönsaker och frukt. Och att ge det en sommar, sen får vi se om det blivit bättre. Om inte så är fallet så får vi se vad som ska göras då, ngn utredning antagligen(förhoppningsvis?)
 

Min lilla fågel
 
image8
Nej han pekar inte finger, han lepsylar sig :-)



Beach 2008

image7

Klart man vill bli sommarfräsh och fin nu när sommaren står runt hörnet. Jag drömmer om att vara brun och fläckfri, att kunna gå i shorts och linnen utan att oroa mig för att ngn ska påpeka min hudsjukdom...
Och det slog mig ikväll att det ligger hos mig... Jag SKA bli sommarfräsh lagom till midsommar :-)

Efter Greys Anatomy väntar ett bad med diverse efterföljande behandlingar. Att ta hand om sig själv liknar mera ett projekt mitt i allt annat nuförtiden, men varför? För att man väljer att ha det så. Men nu väljer jag att lyxig kroppsvård är vardag. Vet att jag tjatat om det förut, men mera vardagslyx tack :-)



Detta är en teboll.

image6

För en månad sedan köpte jag 4 st tebollar, med höga förväntningar om att oohh, vad mysiga tekvällar jag har att se fram emot! Men vad hände sedan? Endast en har blivit använd och de andra blänker fortfarande av att vara oanvända.. Jag har helt enkelt varit usel på att umgås med folk denna vår, och ett par vet ju varför och förstår, men till er som inte förstår så måste jag säga att jag inte dragit mig undan med meningen att undvika någon. Jag ser fortfarande fram emot många mysiga tekvällar!
Så, kom och skita ner mina tebollar!!!



Från trött till pepp.

Uuuuhh.. så äckligt trött... Öppnade dagis kl 6.30 i morse och sov 4 timmar... så så många andra dagar senaste veckorna... Är helt enkelt sämst att lägga mig på kvällarna, och såklart himla osmart med... Med lite bättre självdisciplin så kunde jag ju gå och lägga mig senast kl 23.. och vakna utvilad!! Får se om jag kan vända lite på vanorna så jag blir piggare snart!  Att lägga sig mellan 01 och 02 på vardagar när man börjar jobba mellan 6-7 är inget hit. DONT TRY THIS AT HOME!

Anledningen till att jag suttit uppe senaste veckan är för att jag skriker efter lite egentid.. Och tyckte jag var smart som löste det så att jag var vaken när familjen sov, haha! Nej, ska ta och göra ett uppryck när det gäller det här med egentid, har inte alls prioriterat det tidigare och det börjar ta ut sin rätt. Behöver jag nämna att jag ser fram emot helgen?! :-) Har planerat in saker som bara är roliga både fredag och lördag och på söndag är det ju dessutom mors dag! En härlig helg som inte kunde komma lägligare!


Sol

Det blev ju härligt väder idag ändå :-) Som jag längtar efter lite sol! De som känner mig ordentligt vet ju att jag knappt kan le om inte solen skiner ;-) Får sån energi och blir lycklig ända ut i tårna (hur man nu blir det??).
Att jobba på en förskola är en fröjd när solen skiner och jag blir inte det minsta avundsjuk på folk som jobbar inomhus, trots att de ofta har högre lön än en kommunalarbetande ickeutbildad barnskötare :-P

Har fått jobba rätt mycket senaste månaderna, och det känns riktigt skönt! Bara att få göra ngnting och ha något som bryter av vardagen lite. Blir mindre huvudbry och mindre stök hemma, me like! Å andra sidan så blir annat lidande istället, som det här med lärlingsplatssökandet, men än har jag inte gett upp! Har några flugor utlagda och hoppas såklart att det ska nappa ngnstans!

Johan slängde ihop gooood middag medans jag låg och lyxvilade. Fläskfilé och pommes med bea och ädelostsås. Jag skippade det sistnämnda, men visst lät det väl iaf lite gott? Åt mängder och har fortfarande paltkoma! Nu väntar jag på Desperate Housewifes som så många andra av er. Tisdagkvällar är bra härliga!!


Grattis Mari!

Idag fyller mysigaste tjejen år! Och nej, 26 är väl ingen ålder?? ;-) 

Haha, lite gammal bild men jag älskar den!
Mari i sitt esse!







REKLAAAAAM

Ngn annan som hör den störiga rösten från TV'n som gapar REKLAAAAM så fort ni läser en blogg hos blogg.se? Jag har inte gjort det tidigare, men nu när jag bytte från blogspot till detta så känns reklamen på denna bloggportal väldigt överflödig!!! Det enda jag ser när jag tittar på sidan är just reklamen....
Jag gillar blogspot bättre... :-(


Design

Haha, det här med att designa sin blogg skulle jag sååå behöva hjälp med! Visst går det framåt och jag har ändå rätt lätt att lära, men det skulle ju gå snabbare om ngn gjorte det åt en ;-)
Men nu får det räcka för ikväll, tänkte se om det fanns ngn tårta kvar i kylen eller om Johan ätit upp den redan?



Here we go again



Har saknat att blogga samtidigt som det har varit en välbehövlig paus. De där gångerna man kommer på "det måste jag skriva sen" har jag inte kunnat göra det och de gångerna jag känt att jag inte orkat blogga så har jag kunnat strunta i det ;-)

Jag är en person som lätt får presationsångest... absolut ingen utvecklad skräckvariant utan jag brukar bara sparka bakut så fort jag känner att saker och ting blir ett krav. I vanliga fall brukar det bli disken som får lida, men förra gången var det bloggen som rykte istället.

Den här gången ska jag stunta i att prestera ngt, jag bloggar helt enkelt, rätt och slätt, på mitt sätt :-) På mitt initiativ ;-) Då ska det nog bli ordning!

Välkommen tillbaka!



RSS 2.0