Modifiering pågår... ;)

74ec12f446cdf14d87a35b85a0001be5.png

 

Ja jag undrar jag vad det kommer att bli av det här...

 


Till Trondheim och tillbaka

Jo igår morse så packade jag ju ner mig och barnen tidigt på morgonen och skulle åka till pappa i norge med Mittnabotåget, men det blev ju inte riktigt som vi tänkt oss eftersom de bytt tidtabell... Så vi åkte hem och tittade på film medans vi väntade på att eftermiddagen skulle komma.

Efter kl 16 satte vi oss på ett överfullt tåg för att fara till Trondheim. Tur att vi var ute i god tid för fan vad fullt det blev, redan en halvtimme innan avgång! Till slut var det flera som fick stå. Först när vi satte oss så hade vi 4 säten som är vända mot varandra. Perfekt eftersom jag hade Meja i liggvagnsinsatsen på två säten och jag och Emil hade varsitt säte. Sedan när det blev folk som stod i korridorerna så satte jag Emil i mitt knä och sa till en tjej som bar på en hundvalp att hon kunde sätta sig på hans plats. Tänkte att tåget skulle tömmas lite i krokom och åre och storlien så jag kunde nog ha honom i knät nån timme. Han är ju snart 4 år så han väger ju en del nuförtiden men det kändes ok.  Sedan kom hundtjejens kille och trampade bredvid. Jag kände mig som en skurk som hade tagit upp två säten åt Meja, men tänkte att vi ju var tre personer, och eftersom Emil satt i mitt knä kunde vi helt lagligt ta tre säten... Men känslan av att vara besvärlig tog överhanden när valp-hussen stod där och trampade, så jag vred tillslut liggvagnsinsatsen mot mig så den stod på ett säte samt upplutad mot mina knän där även Emil satt gränsle. Så nu satt jag med två barn samt liggvagnsinsats ihopklämda på två säten mittemot varandra. Men det här går bra tänkte jag, vi kommer ju snart sitta som vanligt igen.

Satte upp datorn på liggdelen och startade filmen Tarzan till Emil. Var lite bökigt när valpen ville snoka i skötväskan och matväskan som stod framför mina fötter under liggdelen, men ägarna skötte honom bra. Det var värre när vi skulle ta fram lite fika, att ens hitta ner till fikat! Men det gick tillslut det oxå...

I krokom klev det på mera folk... I åre klev det av många, men de sätena fylldes snabbt och hundägarna + valp flyttade till min stora förtret inte på sig.... Så jag väntade ivrigt på att nå fram till Storlien så det skulle bli rymligare på tåget. 10 minuter innan vi anlände i Storlien fick vi ett meddelande på högtalarna att ALLA som skulle med tåget till Norge fick kliva av i storlien.... Där fick vi vänta i väntrummet på ett tåg som skulle komma från Norska sidan. Men vi fick vänta i upp till 1,5 timme sa de på högtalarna.... Men suck, som att det kommer gå bra med två barn och vagn och väskor och klockan var även över 19 på kvällen och det var svinkallt ute...

Strax efter kom ett nytt meddelande på högtalarna. Alla som ska till Norge ska få åka buss från Storlien och resten av sträckan. Alltså, inget tåg att vänta på, det kommer 2 bussar och hämtar er inom 10 minuter.
Men vaaaaa... trängas på en buss med liggdelen och två barn och väskor, dessutom väska under bussen och resten av vagnen under bussen...! Ringer till Johan för att bekräfta att jag inte gör fel om jag bråkar mig till att få ha Meja I liggdelen på två säten.. det är ju säkrare för henne samt omöjligt för mig att hålla henne i famnen och samtidigt bära väskor och ställa in vagnen under bussen... Johan säger att jag har helt rätt så det ger mig iaf lite hopp om livet.. ;)

Inga bussar kom inom 10 minuter inte... Iaf 100 personer stod alltså och frös och trängdes vid stationen i Storlien, och alla såg stressade och irriterade ut. Utom en liten kille i Emils ålder. Han stog och sparkade på några hårda snöklumpar med allt han hade och så fort han bara kunde. Det flög små issnöklumpar över hela mig och vagnen och han lyssnade verkligen inte på sin mamma när hon sa till honom att sluta. Emil tittade på honom med stora imponerade ögon. Väldigt irriterade som mamma att stå och titta på när man ser sitt barn imponeras av såna här små dumma tilltag... Iaf den här killen och Emil började snart busa med killen skulle hela tiden visa sig tuff och häftig och Emil hakade på och visade att han hade muskler, haha.. men så småningom började de smått kasta snö på varandra och killen tänkte ju inte efter för fem öre och kastade utan att sikta(i ansikte och överallt) och så hårt han bara kunde, han var smått energisk och manisk.... så Emil sprang så småningom och gömde sig bakom en soptunna eftersom han inte fick killen att sluta när det blev för mycket, så tillslut fick jag lägga mig i iaf och säga till killen att sluta kasta snö. Då gick han och gömde sig istället... Sen, 30 minuter senare kom bussarna och jag fick hjälp av en snäll herre att bära Meja på bussen :) Hon fick ett eget säte och jag hade Emil i knät igen och vi kollade på Tarzan 2 :) Och bussresan gick mkt snabbare än jag hade trott. Meja som låg i insatsen ett säte snett bakom oss sov som en gris tack och lov! Men ca varannan minut fick jag titta till henne för det satt en liten långhårig hund (yorkshireterrier) på sätet bredvid som lät konstant, och den lät EXAKT som Meja när hon vaknar!! Gnydde och stånkade, knorrade och fnyste och hade till och med samma RÖST som Meja. Först tyckte jag att den var väldigt gullig men efter en timme med samma ljud som aldrig tog slut (gjorde mig ju stressad när jag trodde hon vaknade heeeela tiden) så blev det söta lilla kräket väldigt irriterande....

Ca 21.30 kom vi fram i Trondheim. Emil somnade 5 minuter innan vi var framme, och han somnade som en stock! Gick inte att väcka honom trots att jag klappade rätt hårt på kinden... Fick nästan panik när bussen började bli tom och chauffören började prata om att åka vidare... jag visste inte vem jag skulle bära ner först, Meja eller Emil, hur som helst blev jag tvungen att lämna ngn på bussen och ngn utanför bussen medans jag bar färdigt och i allt kaos med alla människor så blev jag rädd att antingen ett barn skulle bli kidnappat ute eller att bussen skulle åka iväg med det barn som blev lämnat... Som tur var dök min pappa upp precis när jag stod där och försökte väcka Emil och alla tankar tänktes... Så det gick ju bra tillslut. Vi kom fram :)

Och eftersom vi blev så sena igår kväll så ville vi inte åka hem med eftermiddagståget idag utan vi bestämde oss för att stanna en HEL dag och åka hem tidigt imorgon bitti. Och denna gång kollar vi upp tiderna 4 gånger extra så vi inte behöver vända på stationen igen... :P

HAHAHAHA



Blir det bara bättre och bättre det här?! :D

lurad

0-64aebaa4fe3d57420d978419e6bdcc15.png

 

Åkte till stationen bara för att upptäcka att mittnabotåget bytt tabell för en vecka sedan och att tåget gick 40 minuter tidigare än innan. Så nu åker vi hem och myser med film under en filt i soffan. Satan vad kallt det är idag! Till Trondheim åker vi ikväll istället.

 


Not so happy

121c675a6232836d52c2f4868bba3ae4.png

 

Den här tjejen har hållit igång sedan kl 18. Så fort hon somnat så vaknar hon väldigt missnöjd... Har ammat henne en timme nu, men hon bara somnar och vaknar omvartannat... I morgon väntar en tågresa till Trondheim och jag fasar inför hur trött jag kommer vara och för hur pigga barnen kommer vara, eller ja, inte Meja då? Efter denna kväll kommer hon väl knappt öppna ögonen imån... Jaja, nu fortsätter jag trilskas med lilltokan!

 


Resumé

23:e december:
Tokstädar heeeeela dagen förutom en timmes paus på stan. Blir jättefint hemma och det blir till och med lite julstämning framåt kvällen. Uppesittarkväll med bingolotto. Köper 4 lotter och vinner inte ett skit, men mysigt var det. Svärföräldrarna och Emils kusin på besök och jag lagar min första skinkstek som fick bra betyg. Spenderar sedan uppesittarkvällen med att slå in julklapparna till kl 4 på julaftons morgon.


24:e december:
Vaknar av att Emil hämtar sin far i sovrummet, han vill visa att tomten lämnat paket i hans strumpa. Sedan hör jag "JAAAAA, en sån som jag önskat mig!!!!" från vardagsrummet när Emil upptäcker den stora saccosäcken med röd rosett på och sedan när jag masat mig upp ur sängen myser vi hela morgonen med grötfrukost och Emils morgonklappar. Meja fick pussar i morgonklapp.

Framåt 14 tiden flir vi oss iväg mot Rossbol men gör först en avstickare i en by bortanför. Där hittar vi min underbart söta gudson och lämnar av hans julklapp. Till min förvåning får även jag en klapp :) Vi lämnar mysiga lilla huset med ett löfte om att ses snart och jag känner i bilen på väg därifrån att den dr lilla killen som ligger mig så varmt om hjärtat saknas massor.

Vi anländer sedan hos Johans morbror lagom till Kalle. Tittar på klassikerna och missar helt vad årets nyhet var... Dricker glögg och kastar oss snart över julbordet. Jag hittar en favorit i sillsalladen som Majny gjort och som vanligt den älskade julskinkan!!! För att inte glömma julmusten... jag vet intevad som tagit åt mig denna jul, men jag har Aldrig druckit så här mkt julmust.... Måste bero på amningen?

Efter vi lutat oss tillbaka i soffan så kommer hux flux tomten. Emil säger attdet är Majny... Vi får många fina klappar, till mig en ÄLSKAD svart morgonrock, en apsnygg stickad tröja och fotvärmare... Emil fick massa fina saker men den klapp som gjorde honom helt galen av lycka var en robot som Mejas gudfar Patrik gett honom. Meja fick med fina klppar men kanske mest bra-att-ha-saker som kläder och pengar. Och ett halsband av gudfar. Emil frågar igen vart Majny är...

Julaftonskväll avslutas med ett parti poker. Jag som utklassade de andra med en Royal straight flush och vann allt påbordet i fjol vann inte en enda hand i år, men det är väl som det ska :)


25:e december:
Morgonen spenderar vi i lugn och ro och mycket trötta. Jag myser länge länge i min morgonrock som jag längtat efter i allafall 10 år...

Mitt på dagen åker vi till Kyrkås och till svärföräldrarna, svärfar ska klippas då en sthlmsresa väntar dagen efter. Efter avklarat sick sack i hans kalafs så dukas nästa julbord fram och lill-julafton väntar. Johans morbror med familj kommer och Jens, Mian och Tuva kommer oxå, de saknades dagen innan!
Mera julmat, mera julskinka och världens godaste köttbullar, och MERA JULMUST!

Tomten kommer igen och Tuva skriker direkt "jag veeeet att det är farfar" och vips så är hemligheten avslöjad. Så enkelt kan det gå.... Emil tittar konstigt på farfar i tomtedräkten och jag undrar om han inte är lite osäker ändå? Mycket julklappar delas ut igen och åter igen mycket fint men endast till barnen. Jag och Mian byter dock varsin klapp men mest för skojs skull, jag får mitt favorit godis av henne och hon får en doftgran av mig :P Vi avslutar sedan kvällen tidigare än beräknat, men vi är alla mycket trötta så det känns bara skönt. Vi tar även med oss taxen Fia hem eftersom svärföräldrarna ska resa bort morgonen efter.

26:e december.
Jag försöker mig på en sovmorgon men Emil är supertrött och är bara grining och han och Johan blir osams flera gånger så jag vaknar. Meja ammas och ammas i sängen och ligger samtidigt och trampar i min mage så tarmarna skriker efter att få lämnas ifred... Lämnar över henne till Johan tillslut med då blirdet ramaskri från henne istället för från Emil... Stackars Johan som får tampas och stackars mig som inte får ngn lugn och ro...

Senare på dagen gör Emil julklappar till sina bästisar. Han fick choklad i folie av granntanten så han kommer på att han vill ge till Liam, Olle och Robin och slår in de i presentpapper alldeles själv. Efteråt tar vi en promenad och går och lämnar paketen med tillhörande julkort som han skrivit själv på. Ingen är förstås hemma så vi lämnar i brevlådorna och hoppas att ngn i familjen kan läsa hans knackliga handstil.

På eftermiddagen ringer svärmor och berättar att äntligen är hemligheten avslöjad! Hon packade in en helt ovetandes och nyss fylla 60 årig svärfar i bilen i morse och åkte till Sthlm. Väl på arlanda fick han vet att de skulle till Köpenhamn. Och strax efter fick han veta att de bara ska byta flyg i Köpenhamn för den verkliga destionationen är Kina!! Men det trodde han tydligen inte på... :O :P Iaf så ska han som bjudit hem vännerna på nyårsafton för att äta favvorätten pekinganka få åka till Peking och äta anka på plats!! Tufft! Dessutom ska han få gå på kinesiska muren, och vem vill inte göra det?! :) Hon är bra finurlig svärmor, detta har hon planerat bra länge och vi fick inte veta förrän för två veckor sedan för hon var tvungen att be oss vara hundvakt.

På kvällen blir vi helt invarderade av två systrar med deras familjer. Hallbergskorna med tillbehör :) Rättare sagt 10 personer kommer och vi får plocka fram extra sittplatser i vardagsrummet. Och med 14 pers i vår lägenhet så upptäcker man snabbt att den är ganska liten egentligen (känns inte så när jag städar :P) men det var verkligen sååå roligt att ha dem här! De bor i Lerum utanför Gbg vanligtvis så vi ses inte ofta men när de åker upp till sin släkt, eller vi åker ner till min släkt, så brukar vi försöka ses. Johan har känt systrarna i många många år och jag har känt Angelica sedan vi jobbade ihop hos Arne när jag var 18 och hon tog på sig rollen som min beskyddare mot alla hemska killar som finns.. (Ändå var det ok när jag träffade Johan?! Hon känner ju honom verkligen menar jag ;))

Och efter vi blivit ensamm igen så lagar jag ihop en pizza, plockar fram julmusten och vi kollar på Baksmällan. Herregud vilken rolig film! Skrattat hejdlöst åt Alan och den helt sjuka storyn.... Mycket mycket roligt!!!

I morgon är det bara söndag. Funderar smått på rean... Får se... Är minst lika sugen på att sova :P


GOD JUL


Efter en...

0-3e337beecf4bc3cf2453237df9d58a60.png

 

Efter en knapp timme på stan så är vi äntligen klar med allt som ska handlas,förutom allt jag glömt förstås. :) Kallt som sjutton är det och Emil stackarn har för lite kläder. Nu åker vi hem och lagar skinkstek.

 


Syster yster

Martina, idag var jag inte lika skämmig, så jag gick in i ett provrum och fotade mig själv ;)

Lägg även märke till min mössa.. trots att det var kallare idag så tog jag min vanliga svarta istället för stetson mössan... Tydligen inte lika ball på stan :P


Iittala

Kolla vilket fint fat från Iittala! Som en dröm :) Det var så fint att jag kan tänka mig att börja spara på denna servis till mig själv :P Det var nästan så den fick mig att bli sugen på att gifta mig ;)

Och så fick jag veta nyss att Johan fick ett presentkort på Cervera från sitt jobb... Undrar om han oxå gillar fatet?

 


Stetson

När jag fyllde år i slutet på oktober så fick jag denna mössa av Johan, among other things. Jag tycker verkligen att den är hur ball som helst, men jag känner mig inte alltid lika ball. En sån här mössa kräver nog mycket av sin bärare ;) Men idag när det var iskallt och snålblåste lite så behövde jag inte känna mig ball för att bära den, jag ville bara känna mig VARM.

 


Gudmor och gudfar

Jo, igår när jag och Meja åkte till Mian så var det för att fråga henne om hon vill vara gudmor till lillflickan min. Så vi överlämnade ett litet brev och hoppades att hon skulle svara ja och det gjorde hon :) Hon blev mera än glad kan man säga :) Så nu kommer min fina vän Maria även vara en viktig person i min dotters liv och det känns väldigt bra måste jag säga! Maria är den vän som funnits längst i mitt liv (har flyttat 4647658769 gånger...) och till hösten firar vi 10 år :P Iaf så har hon under denna tid alltid lockat mig att skratta. Och prata, herregud så vi kan prata! Och det är precis det jag hoppas att Meja kan göra med henne, skratta och prata, så mycket som hinns med :)

Gudfar till Meja blir Patrik, i folkmun även kallad trumpinnen. En gammal vän till Johan och en mycket fin människa som alltid har världens leende på läpparna när han träffar våra barn. Även det känns precis så bra som det ska göra :)

Att Emil och Meja får olika gudföräldrar beror inte på att något är fel, mycket värt att nämna så ingen får för sig fel saker!! Emil har min syster Martina som gudmor och Johans bror Jens som gudfar. Det är HANS gudföräldrar. HANS viktiga personer, och jag önskar verkligen att han framöver kommer känna att de är HANS egna speciella gudföräldrar. (Vem fan är Hans undrar någon?)

Precis så önskar jag även att Meja kommer känna för SINA gudföräldrar. Att de är HENNES :) Därav har de fått olika gudföräldrar. Och för oss så blir det precis vad vi önskar för våra barn.

Och snacka om att jag är lycklig över detta.
Att båda mina barn har så fina människor i sina liv.



Lördag & Söndag

Känns lite oroväckande att Emil somnat 22.30 två kvällar i rad och ända klivit upp kl 8 varje morgon... Känns som att han behöver mera sömn.. men det lär ju visa sig lagom till eftermiddagströttheten knockar oss båda... Får hoppas Meja blir lite knockad oxå ;)

I lördags hade vi en väldigt trevlig kväll då svärfar hade öppet hus. Myyycket folk kom det och enligt svärmor hade hela kalaset rasat ihop om jag inte räddat disken ;) Jag spenderade en låååång stund med att förvandla använd disk till nya rena tallrikar... tror hennes 25 mattallrikar användes i minst tre omgångar... och lika så bestick och glas fick förnyas eftersom, och kaffe kokas och så vidare, och så vidare...

Meja skötte sig exemplariskt och vi fick höra det vanliga: åh, vilken söt docka, vad liten hon är, oj vad hon sover...

Emil skötte sig än mer exemplariskt bland alla medelålders kalasmänniskor och gick och tittade på film istället. Hans kusin var oxå där men hon gick till grannbarnen efter en stund så Emil blev ensamt barn någon timme, men det löste vi alltså med Ice Age :) Så han fick lite lugn och ro bland allt surr. Ca 15 gånger under kvällen kom han och bad om att få sova över där så tillslut sa vi ok efter både farmor och farfar sagt 5 gånger var att det var klart han skulle stanna... Jag tvekade först med tanke på att det intagits alkohol men det var inte i några större mängder i slutändan så det kändes okej.

Vi åkte hem lagom sent och la oss direkt. Söndagmorgon spenderade vi sedan i sängen, ända till kl 12! Herregud det händer kanske 1 gång per år!! Meja somnar ju om hela tiden så vi kunde tacksamt ligga länge och dra oss :)

När vi piggnat till fick vi besök av min faster. Hon kom och bjöd på rullrån och saffranskanelbullar :)

En tvättmaskin senare åkte vi och hämtade Emil som INTE ville åka hem. (Mycket roligare att leka med kusinen och busa med farfar...) Vi fick äta middag och fortsätta att tömma faten med kallskuret och det var lika gott som kvällen innan!!!

Kvällen spenderade vi sedan hos min mormor och morfar i Lit. Hade tänkt lussa för dem då Emil blev magsjuk på luciadagen då vi planerat åka dit.Men barnens lussekläder låg förlorade i en tvätthög så de fick åka dit med kalaskläder istället och bara vara söta. Emil var otroligt uppskruvad och hade endast ett syfte: han skulle HÖRAS. Men min mormor med världens tålamod och superbarnskills lät honom hålla låda och gav honom sin odelade uppmärksamhet. Vi fick gott fika och chansen att prata lite om allt möjligt.

PÅ väg hem sedan så gjorde vi flickor i familjen ett besök hos Mian och grabbarna åkte till herr andersson.
Fortsättning följer :)


På med finstassen!

Ikväll är det kalaspartaj! Svärfar fyller 60 :) Vi ska fixa lite ärenden, sedan åker vi och kalasar hela kvällen :) Jag kommer hör och häpna i en av klänningarna :) En svart slimmad knälång klänning med en bar axel. Bäst sitter den om jag pumpar ur ordentligt så det kommer bli långa toa-pauser med min nya bästis The pump :)

Ska fundera på om jag vågar ha på mig de höga pumpsen oxå... Men det känns mera tveksamt.. även om det vore grymt snyggt!

Meja blir söt i strumpbyxor och rosa klänning med matchande hårband, Emil blir stilig i vit skjorta och grå stickad tröja och Johan, ja han får hitta på ngt själv, för även om jag är duktig på att tell him what to do så får han oftast klä på sig själv ;)

Det ska bli sååå roligt med lite festligheter, känns som evigheter sedan! Och ska bli superskoj att vi visa svärfar den uppskattning han förtjänar :)


Tv-mys

När jag var liten satt vi ofta hela familjen och tittade på typ Söndagsöppet, Rederiet och Kär och galen och sånt. Med lite läsk (min låtsasfar var chef på spendrups :P) och chips (uppdelat i 4-5 små tallrikar) satt vi samlade i soffan och tittade tillsammans.

Idag saknar jag de stunderna. Jag tycker det är jobbigt att titta på t.ex melodifestivalen med Johan, för han fylls inte med samma eld och lågor som vi hade där i tvsoffan när jag var liten. För mig hade de kvällarna magi, en känsla av glamour, eller nagelbitarspänning, eller enorma förväntningar...

Nu måste jag köpa en bingolott eller två, för på onsdag är det Uppesittarkväll med Bingolotto :P :P Ett typiskt sånt program vi hade suttit bänkade framför om nu var då. Dessutom ska jag höra med Johan och hans föräldrar om vi inte ska slå påsarna ihop och titta tillsammans, för lite äkta tv-mys!


Och om någon tvivlat så ÄR det för

7527b5893b91673efef984abfa00acf7.png

 

Och om någon tvivlat så ÄR det förbannat kallt!!

 


Två minuter i elva sitter Emil i

c5bd7a8a6d13a24eb99c31538b08b8.png

 

Två minuter i elva sitter Emil i badet. Jag försöker få Meja att somna i sin säng, går till skötväskan för att hämta nappen, hittar boken ovan och det slår mig: JÄVLAR vi har ju tid nu kl 11 på bvc!! Sliter upp emil ur badet kastar på honom kläder och medans han sväljer en lussebulle i princip hel(!!) så viker jag ihop Meja i sin overall. Ut fort som kvickt, upp med Emil på vagnen och springer till bvc. Vi är framme 8 minuter över... MarieLouise skrattar : ni har ju tid på måndag?

 


Cookie anyone?


7 veckor

Det blev Meja igår :) I 7 härliga och kaosartade veckor har vår portugisiska lillstrumpa varit med oss :) Meja (meia) betyder strumpa på portugisiska hörde jag av mamma häromdagen ;)

I fredags var vi hos bvc och då vägde hon 3,9 kg och var 53 cm lång. Hon ökar precis som hon ska i vikt och allt fungerar jättebra. På dagarna äter hon bröstmjölk på flaska och jag pumpar. På nätterna ammar jag och hon äter knappt ngt, snuttar mest förutom första riktiga målet på morgonen då hon äter ordentligt.

I övrigt går allt lite bättre oxå, hon var svår att lägga ner förut, vi skämtade om att hon hade fel på sitt inre vattenpass för så fort vi lutade henne bakåt så vaknade hon... Men nu kan hon rätt vad det är sova flera timmar i sin säng.

Vad gäller napp så accepterar hon den ibland, men aldrig när hon är vaken... det ska vara i ett halvslumrande tillstånd, annars kväljs hon :S

Vagnen gillar hon tack och lov, men helst när den rullar, stannar vi en längre stund så vaknar hon 9 gånger av 10... Hon gillar vibrationer den här damen! Men jag ska inte klaga, var till Ikea i helgen och då sov hon som ett ljus i vagnen heeeela dagen, förutom en stund strax innan kassorna :)

Hon har börjat vara vaken längre stunder oxå. På morgonen kan hon ligga bra länge i sängen medans jag tar en snabbdusch och blåser håret tex, och hon är helnöjd! Sen har hon någon stund på eftermiddagen och sent på kvällen då hon är lika vaken och tvärnöjd :)

Och ler gör hon!! :D Har inte lyckats ta ett riktigt foto på ett riktigt stor-leende men hoppas på det snart så ni får se :)

Ikväll sätter jag in lite foton på PepparkaksMeja iaf. Och PepparkakasEmil förstås :) Nu ska vi in till stan och leta julklappar! Och fryyysa.... :(

Pictures

Har laddat upp bilder på Emil på Facebook, från 2007 och 2008. Satt igår och förundrades över hur liten han har varit!!! Kan knappt förstå att han varit 1 år... nu är han ju så stor?

Och fy, satt och tittade igenom 3 års foton, och vi har varit med om mycket strul i vår lilla familj.. men OJ så mycket roligt vi gjort oxå!!! Jag älskar verkligen att vi gjort något av våra semestrar, träffat kära vänner och familj, och satsat på att göra något vi inte gjort förut här hemma i Sverige. I love!!

På Öland 2008

Plötsligt händer det...



Telia Music Player

Spotify i all ära... Men det är faktiskt ingenting jämfört med Telia Music Player! Spotify är internetbaserat, du streamar musiken och måste vara uppkopplad hela tiden. Dessutom finns nästan ingen sproilans ny musik på Spotify vad jag märkt?

Telia music player får du till samma månadspris som Spotify, men du får ladda ner låtarna till din dator, samt till din mobil, och du behöver alltså inte koppla upp din mobil för att lyssna på musiken, för den finns redan på plats. Dessutom får du ladda ner hur mycket du vill! Varje låt har du rätt att använda på upp till 3 datorer och 2 mobiler, med förutsättningen att du äger alla.  Och dessutom; ny musik! Hela album med ny musik du kan lyssna på om och om igen. Ladda ner på datorn, flytta över favoriterna till mobilen, lyssna när och var du vill. Du kan även ladda ner låtarna med mobilen förstås... Mycket mer generöst än spotify... och fräshare... och smidigare!!!

Liah <3 Telia Music Player


Tidig kväll

Ja dra på trissor, det verkar som att min lilla nattuggla till dotter gjort tidig kväll denna afton! Annars brukar hon vara som piggast och gladast mellan 23-01. Men nu åt hon knappt halva flaskan innan hon knoppade in, och efter jag trugat i henne en skvätt till så sover hon nu som en stock sedan kl 22.30 :O

Dagen idag har varit lugn... jag tog föregående inlägg på allvar och struntade i stressen. Har tvättat lite kläder och annars bara tagit hand om mina kära små barn. Myst lite extra med Emil har jag gjort med. Stackars pojke som fått stå lite åt sidan sista tiden... När jag inte haft Meja i famnen så har jag städat och stressat, Emil har fått vänta och vänta och vänta... usch vad hemskt!!! Men idag har vi busat med webkameran, han har blivit klippt (!!), vi har mysfikat, åkt skidor ute på gården och såna roliga saker.

Imorgon blir det en stadstur... OM jag vågar mig ut i kylan vill säga... 21 jävla minusgrader!!! Hujedamej! Men klappar ska inhandlas, och jag borde passa på utan Emil :)


Testar att mobilblogga.

0-26f23d1bbe2800e09c30c00da5c7b00b.png

 

Testar att mobilblogga.

 


Julen

...är här :) Syns dock inte hemma hos oss... Julgardinerna ligger kvar i skåpen och skriker efter att hängas upp, men inte hinner jag... dessutom ska två gardinstänger hängas upp... Julkorten ligger halvfärdiga och blänger på mig för att jag inte har tid med dem... Alla juleljus som aldrig blir tända sprider ingen glädje de heller...

Men... jag orkar inte stressa mera... Lite smått trött på att inte hinna med.. och trött på att ensam tampas med alla jul-måsten... tänker jag lägga av, en vecka före jul så ger jag upp... det enda jag ska fixa nu är julklappar till barnen, och OM jag hoinner något utöver det så tänker jag vara glad för det.. men inte lipa över det jag inte hinner.

Ja ni läser rätt, jag tänker välja att vara glad och stressfri. Jag tänker skita i att det ser ut som en mörk och tråkig höstdag i vårt vardagsrum...

Julen ska handla om värme, kärlek, glädje och frid... Jag tänker fira jul med min kära familj och glädjas över lyckan att ha två fina och friska barn, det ska min jul handla om!! De små liven är inte så lite att vara glad över vill jag lova!!


Nytt


Hp Mini

Sony Ericsson W595 Walkman


Nu blir det mera bloggande framöver :)
Och mera promenader med musik i hörlurarna :)
Och mera fotande while away :)


Ska försöka...

... att uppdatera lite mera framöver..
vet att det är skittrist när det blir såna här uppehåll..
men snart mina vänner..
snart :)

Hej Randi

Nu sitter jag i din soffa :) Skynda hem så ska du få en överraskning :)
Visst är jag snäll som uppdaterar för din skull? ;)

RSS 2.0