Legal consequenses

Kan vara det roligaste jag sett av serien.

1.30-1.52 <--- EPIC

(Inbäddning inaktiverad tyvärr)

Mog1





Ett bildhav från vår jul














Golvet...!

Några av er har hört om golvet i vårt vardagsrum, det som legat inköpt och väntande i ett år på att bli lagt...
Nu kan jag berätta att imorgon blir det gjort!!
Vi tömmer vardagsrummet ikväll, och imorgon kommer Lungre Byggservice och bankar det på plats :)

Sköna dagar

Njuter verkligen av dessa mellandagar. Njuter av att hela familjen är hemma, njuter av att vi sakta men säkert får mera ordning i hemmet, njuter av att julen håller på att passera och att den gjorde det lugnt, njuter av att johan håller i nyårstyglarna så jag kan luta mig tillbaka, njuter av att säga hejdå till 2010 och välkomna 2011, njuter av vetskapen att mamma mfl. snart kommer upp och hälsar på och firar lite lilljul med barnen :)


Årets julhälsning till släkten, som jag hoppas kom på posten idag? Sen-post!!

No more drama

Nej jag förstår inte, och helst vill jag inte förstå heller... Men det är väl oundvikligt när man får höra vissa saker...
Hur som helst så tackar jag nej till drama, och kanske helst personer som försöker skapa dramatik i våra liv.
Jag vill ha lugn och ro, och jag löser inte mina problem genom att ge andra problem... Det finns roligare söndagsnöjen liksom...

Mitt 2010 har inte varit tiptop, jag har fått kämpa och jag börjar äntligen känna att saker och ting börjar falla på plats. Då vägrar jag att låta denna örfil få mig att vackla till... Nej jag kliver undan och fortsätter istället med mitt.  Energitjuvar, vik hädan!

PlattTVfamiljen

Men ä-n-t-l-i-g-e-n- är vi numera medlemmar i plattTVfamiljen. Vi kan ä-n-t-l-i-g-e-n kasta ut det tjocka fula skadade grönkantade monstret.... FINALLY.

Det blev en Philips då vi har Philips ljudsystem, och det blev en 46 tums då vi i framtiden planerar att bo större, för den är på tok för stor för vårt lilla vardagsrum...

Nu har vi gjort upp en plan. Vi SKA lägga in golvet innan TVn packas upp. Och det blir antagligen på tisdag. Ä-n-t-l-i-g-e-n ;) Det skulle ju bara gjorts för över ett år sedan...
Går ju inte bli mera nöjd än sen när det är klart :) Och just i tid innan familjen kommer på besök efter nyår.
Tip top!


Höganäs

Jag har vunnit ett pris. I en tävling skapad av Findus i samarbete med Höganäs keramik.
Tävlingen gick ut på att svara på några frågor ang. Findus/Höganäs och sedan berätta vad man inte klarar sig utan på julbordet.

Jag skrev en vers med massor av rim och tyckte själv att den blev rätt rolig. Ni som känner mig lite närmare vet att jag älskar majonäs, och när jag kom på att majonäs rimmar på Höganäs, ja då var det ju givet vad versen skulle handla om :)


Mitt pris

God Jul

Klicka här

Fish utan chips



Det här är ingen mat som helst utan den färska torsken vi fick hos pappa och Randi i fredags. Men LITE GOTT! Vi åt den på norskt vis med knaperstekt flottig bacon och kokt potatis och kokta grönsaker, och förstås; flatbröd med rörossmör. MMMmmmm. Rekommenderas verkligen.


God afton yxskaft

Jag har tyckt illa om min dator de senaste månaderna. Den har varit seg och allmänt trist... Har hela tiden beskyllt mitt mobila bredband som varit än segare...
Till häromdagen då jag kopplar in det fasta bredbandet i hopp om att datorn ska spinna fortare, bara det att datorn förblev lika seg... Det ska inte ta en timme att installera ett program med 100Mb lina..

Så jag har nu varit snäll mot min dator och städat den. Avinstallerat flera stora program, tömt papperskorgen som innehöll 4 Gb skit, tömde alla kakor och cashen och nu spinner den som en myyyycket nöjd (snabb)katt.
Kunde ju kommit på det tidigare? Min dator är ingen värstingdator så det är knappt att den klarar stora program som ligger och kör underprogram... Men nu är den botad, och jag tycker om min mini igen :)


Vintersolståndet

Ikväll 23.38, inföll vintersolståndet. Vaaaa, nu är det slut på de mörka tiderna, och vi går mot ljusare.
Känner ni?! Det är nästan så man kan TAAAAAA PÅ SOMMAREN.............

Maria och Lukas vid Storsjön, Juli 2010

DET.ÄR.INTE.OKEJ

http://baratommaord.blogspot.com/2010/12/prataomdet.html

Det här gör mig så ledsen.

Kärlek och fred

En gammal indian sa till sitt barnbarn en dag:
-Två vargar krigar inom oss alla, den ena är rädsla och hat, den andre är kärlek och fred.
-Vilken vinner, frågade barnbarnet
Den gamle indianan svarade:
-Den vi matar.



En vän, Camilla, la upp dessa rader på Facebook. De formulerar mina dagliga tankar. För det går inte en dag utan att jag våndas över vilken varg jag matar. Det är faktiskt skitsvårt att se skillnad på dem ibland. Ni kanske inte tror det, men de är väldigt lika varandra, och den elake vargen är riktigt illful och brukar posera som den snälla vargen så ofta han kan...

Finns inget jag drömmer om mera, än att ge mina barn en kärleksfull och fridfull uppväxt. Att de bär med sig i sina hjärtan att kärlek och fred är det finaste som finns och att givmildhet är vackert. Nu önskar jag mina barn bra många fler egenskaper; så som självständighet, styrka och mod, men denna texten ovan säger något mer än så.

Det är skitviktigt att vi alla funderar över vad vi förmedlar till våra barn. De snappar upp allt; vad de ser på tv, hur vuxna talar med varandra, vad kompisar berättar och hur de leker med varandra. Det är än mer viktigt att vi pratar med våra barn om de intryck de får.

Det här tänker jag som sagt på dagligen. Jag är skiträdd för att mina barn kommer växa upp och bli vuxna som inte är ödmjuka, som inte tänker på andra, som prioriterar t.ex. pengar och nöjen före kärlek, som är flyktiga i hjärtat, istället för att ha en trygg och fast grund att stå på...

Oj oj oj, vad har jag gett mig in på? Ska jag vara förälder? Ska JAG uppfostra två små änglar till vuxna respektabla människor? Hujedamej....

Note to self

Gå ofta hem till din vän, då en oanvänd stig ofta växer igen.


Att älska



Nu är ju detta en rätt så gammal(jättegammal) låt, men OM det är någon som missat den så lyssna och njut :)

Chills


En sån här sov jag och Meja på i natt, och det var inte varmt vill jag lova!
I kväll byter vi med Johan och Emil, så får vi sova i varma sängen och de ihopkurade på kall-luftsängen.
Grejen är ju att Meja inte alls kurar ihop sig med mig när hon sover (har sovit själv sedan hon var 2 mån, så hon är inte van att sova nära någon annan än nallen) utan när hon sover så rullar hon runt och grejar på egen hand. I morse hittade jag henne i fotändan på sängen, ihopkurad och iskall.
Emil däremot, sover mer än gärna med oss, och det är inte sällan han smyger in på nätterna och kryper ner med sina kalla tår mellan mig och Johan. Så han kan ju kura ihop sig med sin far inatt om han blir kall (om inte det hjälper så får han givetvis plats bredvid mig och Meja oxå)
Men vi har även riggat med flera täcken under lakanet så förhoppningsvis så sover alla gott.

På Byåsen

Nu är vi hemma hos pappa i Trondheim. För att fira lite jul tillsammans. Vilken tjuvstart va? ;) Det passade lite dåligt att fira ihop senare i december så det fick bli denna helg, och det är ju bara mysigt.

Fick världens godaste middag när vi kom fram; Färsk torsk, fräst bacon, kokta morötter med brysselkål och mandelpotatis... Ni vet hur man säger: Det knullade i munnen, fy fan vad gott!!! Älskar färsk torsk...

Emil fick öppna en julklapp redan ikväll. Tekla, pappas och Randis hund, hade varit snäll(?!) och köpt ett Lego flygplan till honom. Lycka för en 4-åring som hittills bara lekt med Duplo, vaaaa... hihi.

Åker hem antingen på söndag em eller måndag morgon, vi får se, beror lite på väder och ekonomi..


Pappa och Meja, nov 2009


Pappa och Emil, juli 2009


Randi och Emil, juli 2007


Pappa och Randi, 17 maj 2009


Pappa och Randi, 17 maj 2009

JEM

Bjuder er på första avsnittet av JEM. The Beginning.
Hade glömt bort allt om Jem tills jag trillade över en bild förra veckan och då var det som att bli slagen i huvudet med massor av minnen av karaktärerna. Jag minns särskilt Stormer, den blåhåriga tjejen i The Misfits som egentligen är snäll och som har ett samvete, och så Jem förstås!
Är det någon av er som minns serien?


Said and done

Såg förresten igår kväll att jag hade missat ett par kommentarer jag fick för 10 dagar sedan. Skulle inte de stått med bland "senaste händelserna"? (Det gjorde de inte) Eller måste jag klicka på "kommentarer" varje dag för att kolla efter kommentarer? Det blir ju drygt eftersom de inte öser ner direkt ;) Någon som är haj på det där? De kanske bara ligger bland senaste händelserna runt 2 dagar, och om man inte loggar in under den tiden så är de lätt att missa?

Flax

Värsta sommarvädret idag ju. Det är ju ändå dryga 15 grader varmare än var det varit resten av veckan, det gillar vi! Värmen (-6 grader) till äta tog vi och åkte snowracer till dagis. Premiär för Meja på snowracer, och jag undrar jag om det var lite tidigt kanske ;) En meter i taget fick vi åka på hemvägen när inte Emil satt bakom henne längre. Hon hade ju inget begrepp om att hålla i sig i, utan ville hellre dra handen på backen/stå och åka/pilla bort snön från skidorna(medarna?)/flaxa med armarna, hehe. Men det gick tillslut, och eftersom det ändå var ganska varmt idag så gjorde det inte det minsta att vi fick vara ute en stund, snarare tvärtom! Annat är det när det är -20-25 grader, då ska det skyndas så fort man har näsan ute... Trist.

Tråååååååk


Något jag har gemensamt med mina syskon är att vi tar en jäkla massa kort, och inte minst på oss själva. Jakten på den perfekta bilden pågår ständigt och något de har gemensamt är att de allt oftast lyckas.. Det gör däremot sällan jag... det är sååå lätt att börja fjanta sig och så blir det bara grimaskort... Och kanske speciellt en kväll/natt som denna när sambon inte är hemma och barnen sover. Jag har spring i kroppen och slut på cigg(mitt sömnmedel). Skit på tvn och inget godis hemma... Tråkigt ja!

Trion av trios



Mina favoriter alla kategorier: MatNiklas, Jonas Leksell och Jihde, i samma trio.
Och kolla in dem, haha vilka skämt de är <3

Grett

Utvecklingssamtal på förskolan idag. Alltid så himla roligt!
Fröknarna öser komplimanger över Emil och nämner ord som påhittig, glad och bra kompis. Säger att han berättar mycket egna sagor och att han bygger med allt han kommer över; lego, klossar, pussel, toarullar osv, han gillar att skapa! Han äter alltid utan krångel, smakar allt och tycker mkt om grönsaker. Han är duktig på att lösa konflikter och varierar umgänget efter vad han känner för att leka. Oftast blir det samma killar som hänger, men om Emil vill sitta och läsa en stund så gör han det, och vill han leka med någon av tjejerna så gör han det. Vi fick helt enkelt höra att det inte är något knussel :)

Nu undrar jag mest när vi ska få hem ovanstående unge från förskolan? ;)


Emil, 3 år

Lite kurt


Några få bilder från i fredags



Och så lördagen


Taxin till festen, brushan och jag längst ned



Random pics från Marité



Micke och Tomas, kvällens värdar rockar med Hårdrocksbandet och höjde stämningen rejält.
Men kvällens bästa framträdande var ändå Tomas lillasyster som hoppade upp på scen och drog av 'The roof is on fire' som 30-års present till sin storebror. Så jäkla grym!!

M-E-J-A

Har jag skrivit om slumpen och Mejas namn?
Det är ju så himla roligt att hennes namn består av hela familjens första bokstäver.

Meja      -M
Emil        -E
Johan    -J
Annelie -A

Med andra ord: Vi tillsammans, blir hon <3
Det var inget planerat utan det slog mig när hon var någon vecka gammal. Och med tanke på vilken sucker jag är för liknande slumper så tycker jag att det är hur häftigt som helst :)

Jimpa


Helgen

Längsta helgen på jagvetintehurlänge, men oxå den roligaste på ett bra tag! Fullt upp har det varit, och många skratt har skrattats :)

Tjejkvällen i fredags var perfekt upptrappning från småbarnssmåbarnsmåbarn till en festligare tillvaro. (Läs FESTligare, inte roligare för småbarn är fan oxå roliga). Härliga Carro, Marina, Alex och Sandra kom och vi hade riktigt trevligt. Söta Marina och Anna (som inte kunde komma) hade med sig urfina blommor till mig som tack för inbjudan, hur snällt?
Kvällen blev sen och bjöt på mkt prat och skratt och sedan när det var dags att sova så slog det mig att Hey, jag kan ju slagga på soffan! Kändes jäkligt lyxigt måste jag säga ;)

Lördag då. Ja jag vaknade ju på soffan någon gång på morgonkvisten, men eftersom jag oxå somnade någongång på morgonkvisten så bestämde jag mig för att sova vidare i sängen. Familjen var ju hos Johans föräldrar så jag hade alla möjligheter att sova bort dagen. Sköööönt.
Familjen kom hem strax innan Emil skulle på 4-årskalas, Johan följde med medan jag och Meja tog det lite lugnare. Jag började så sakteliga göra mig klar för kvällen. Hann mysa med Meja i dryga 2 timmar innan det var dags för henne och Emil att åka ut till farmor och farfar igen. Sa hejdå med ett blödande hjärta... lillskruttarna <3

Vid 16-tiden började det trilla in lite folk här hemma, ölkorkar sprättes och musiken pulserade... tills Johan sänkte musiken... det var tydligen svårt att sitta och tjöta om massa jakthistorier samtidigt... öööhhhh ;) Strax efter 18 åkte vi i taxibuss till Marité. Haha, den kvinnliga chauffören asgarvade hela vägen dit, hon tyckte tydligen vi var ett festligt gäng ;) Mottagna blev vi av Micke Och Carla, de två 30-åringarna som höll i tillställningen, en välkomstdrink senare så var festen igång, och fan vilken grym kväll :)

Idag. Vaknade pigg som en mört. Tror min kropp gillar när jag dricker alkohol, hehe... Normalt dricker jag ett glas vätska om dagen (jag veeeeet) men när jag festar så dricker jag miiiichet mera, och därmed så lider jag inte av bakfylla, för min kropp blir inte uttorkad. Smart teori ;) Dock inte utträknad...

Ut till svärförädrarna och kramas med barnen. I ca 5 minuter, sedan klippte jag svärmor, 5 minuter efter det klippte jag svärfar, 5 minuter efter det åt(kastade i oss) vi middag, 5 minuter efter det stack vi till bakstugan(alla som läste bakugan ropar hej!) för att baka årets julsats med uuunderbart tunnbröd MUMS.

Nu. Har jag precis kollat på Beck. upplivande att se en Beckfilm som jag inte sett förut. Ganska fantastiskt! Gunvald <3 Men nu när den är slut så ska jag sätta igång och baka Lussebullar. Luciavaka ftw!!

Imorgon. När vi vaknar så drar vi till svärföräldrarna och lussar med utklädda barn och nygräddade lussebullar :) Sen på kvällen blir det luciafirande på dagis.

Men seeeeeeeeen. Sen börjar vår helg. Då fan ska de vilas och mysas och bara vara <3 Jada jada, himla pladdrande jag vet... Slänger in ngn bild sen :)

Visitore

Det är ju så ballt... Har brorsan på besök! Det mina vänner händer inte ofta. Han bilade upp från Borås idag, förstå vilken dryg bit att köra själv... var rätt skönt när han kommit fram också, så behöver vi inte oroa oss för djur på vägarna längre...
Emil och Meja blev överlyckliga över morbrors ankomst. Trodde Meja skulle vara blyg, men inte... hon började busa med honom på en gång, och tjöt av skratt så fort hon fick minsta lilla respons... Emil fick fullt upp med att visa alla tuffa Bionicle-gubbar osv... Mäta lite muskler ;)
Jimmy stannar över natten och gissa om Emil kommer bli lycklig när han vaknar i morgon. Han kommer få spela Wii på en fredagmorgon (!) med morbror Jimmy (!!), ingen sensation för en annan, men för en 4 årig kille som tjatar om tvspel hela dagarna och bara får spela på helgerna, är detta ett moment värt att fira :P

Har sprungit på stan idag och fixat det sista inför lördag. Nya strumpbyxor behövdes... och ett halsband... och en eyeliner... och så hittade jag ett par skor, och så skulle det ju passa bra med en svart lykta bredvid de andra... och vips så har jag spenderat för mycket pengar... Ajabaja sockermaja!! Jag har ju bestämt mig för att spara lite pengar... så jag får skärpa mig...
Men, jag är klar inför lördag, och det gör att jag kan släppa det och nu fokusera på fredagen... Gött :)

Mys

Vad hände med vädret? Varmt och skönt ute nu ju ;) Iofs så bor vi i Lugnvik i världens kallhål, det är tex dubbelt så kallt här jämfört med inne i Östersunds centrum (-10 grader vs. -5 grader) men ändå, efter senaste tidens kyla uppåt -20 grader så känns den här dagen närapå vårliknande... Skönt och vindstilla är det!

Fick en härlig mysig morgon med bara Emil i morse. Meja sov som en gris! (Johan med) Det händer inte ofta att jag upplever lyxen att bara kliva upp med en unge så det gäller att njuta till fullo de dagar det sker.
Vi gjorde allt i smyg för att inte väcka Meja. Åt frukost, lyssnade på Djungelbokens sagobok, klädde på oss, borstade tänderna, på med ytterkläder, smyga ut och tog snowracern till dagis. När vi lyckades komma ut ljudlöst och utan att väcka Meja så firade vi med en high five ;)

När jag kom hem kl 09.20 efter att ha lämnat storkillen på dagis så låg Meja fortfarande och sov, tröttgrisen :)

På besök i Kungälv, aug 2010

Friday - funday / Saturday - Partyday / Sunday - Bunday

På fredag har jag bjudit hem ett gäng tjejer för att äta mat och umgås över gott dricka. Har sett fram emot det länge! Hur man än vrider och vänder på saker och ting så blir det inte många gånger per år som såna kvällar inträffar, men nu är det dags :) Hoppas på en riktigt kul kväll.

Och lördag då, då stundar 90-årskalaset ;) Micke och Tomas fyller båda 30 och har bjudit in till fest på Marité. Dessutom har de bjudit upp brorsan från Borås som fyllde 30 igår så han ska förstås oxå firas. 30+30+30. Kommer bli så grymt roligt! Rocktema kvällen till ära(vad annars) och det enda problem jag har nu är vad jag ska gömma min tvåbarnsmorskropp i för rockig blåsa... Och håret, och skorna och oj oj oj...

Och söndag - då ska vi baka tunnbröd :P Kavla kavla, grädda grädda, med sprayat stort hår och utsmetat sotsmink... Som upplagt för bakstugan, eller hur... Älskar hembakat tunnbröd och det är ett måste inför jul <3 Barnens farfar är snäll och ser efter de små liven, så vi kan baka för fulla ugnar(frysar). Toppenhelg sanna mina ord!!

Something new..

Lite mera färsk bild på Meja. Hon gillar att ligga på golvet av någon outgrundlig anledning. Hon kan gå stadigt och tar sig fram utan bekymmer, men rätt vad det är så lägger hon sig på golvet och kikar på vad vi gör, underifrån :P

Busungarna försöker väcka mamman...


Världens bästa tjej

Orden räcker inte till för att beskriva kärleken till denna lilla tjej.

UNDERBARA barn! 13 månader gammal nu (9 på bilden).


Föööör kallt

I vår familj går gränsen vid ca -22 grader, kallare än så så går vi inte ut. Så idag skippade vi den planerade turen till Jamtli och julmarknaden, och satsar istället på att åka dit i morgon. Då blir det runt -13 grader, och lite mera vänligt mot barnkinder. Det är av just den anledningen vi inte rör oss i för kallt väder, små barnkinder. Förra vintern var det -24 grader ute. Jag gick och hämtade Emil på dagis, och under de 15 minuterna det tog att gå hem i strålande sol, så förfrös Emil sina kinder rejält. De var vita som snö i ca 1 timme efter vi kommit in i värmen...

Han verkar ha känsliga kinder Emil. På somrarna blir de högröda om han blir varm av solen. Inte för att han bränner sig utan för att kroppen blir varm när han rör sig i värmen. Och på vintern, ja då fryser de illa kvickt.

Denna vinter har jag spanat efter mössor som täcker kinderna, men gått bet hittills. Ska göra en sista koll på Polarn o Pyret för att se om de där underbara tokvarma hjälmmössorna finns i hans storlek, ävem om jag finner det tveksamt. Annars får vi köpa såna köldskydd som idrottare har, så får han gå runt med svarta kinder.. Hm.

Snapshot

JAG HAR HITTAT KAMERAN! Den låg som jag misstänkte hemma hos Johans bror. Imorgon ska det fotas barn för fulla muggar, jippie!!!

Fields of gold

Hur många gånger har vi inte hört den vackra låten, och hur många olika vackra stämmor har vi inte hört sjunga den?
Här är en version jag fastnat för, med en stämma som förtrollar, och dessutom jobbar Anders, gitarristen, på dagis så bara det är värt att visa upp. Tänk vilken tur barnen har som omges av duktiga musiker! Anders, Calle och Sara, alla tre duktiga som få och alla tre är pedagoger på vår förskola och sprider ljuv musik i våra barns liv. Grymt!

Men alltså: Suzanne Michelle och Anders Kronlund. (Som också är ett par)


1 december

Första december... det smakar gott! Fram med adventskalendrar och gofika, fram med stakarna och tänd massor av ljus. Jag tycker hösten och början på vintern har gått undan och det är knappt att jag hunnit med, men nu i december, då ska jag andas och bara må gott. Jag har till och med utlyst december som jaktfri månad, så nu ska även sambon bara vara, hehe.


Nu tänkte jag skriva ett inlägg om ditten och datten men avbröts av en Emil som nyss vaknade magsjuk... 1 av 4 nere för räkning då... Hoppas han inte får allt för ont i lilla magen...

På återseende!

Fresh start

Nya friska andetag. Luften är lätt och inga moln som skymmer... Nej det är ingen väderrapport utan bara jag som försöker sätta ord på "det går bra nu". Ska göra ett försök till att skriva i bloggen. Och jag tror faktiskt att denna gång kan ge något! Lite knaggligt till en början men förhoppningsvis får jag in lite sammanhängande rutiner.

Jag är vaken! Hej på er!


RSS 2.0