Not my way...

Det går lite ont...
Igår tinade jag tårtbottnarna i godan ro... upptäcker sen på kvällen att Emil tagit en 7x5cm stor bit av en av bottnarna.... Bara att göra en ny!!
Skulle baka bullar på dagen, tills jag upptäcker att jag är utan både jäst och mjölk, dessutom är mina sista pengar på Johans konto av ngn onödig anledning... och då han jobbade hela dagen blev det inga nya ingredienser förrän på kvällen, men då skulle det bakas tårtbotten :S
Idag ska jag duscha, hämta Emil på dagis, baka bullar, till frisören, tina tårtbottnar igen, göra fyllningar och fylla tårtorna, städa undan från alla golv, vika en tvätt, hänga en tvätt, tvätta en till tvätt... och vika färdigt servetterna...
Allt detta hade nog flytit på bra, om det inte vore för att jag fått 3 timmar sömn inatt.... det plus att jag sov dåligt redan natten innan... INTE vad jag behövde den dag allt ska bli färdigt!!!
Tycker det mesta gått fel senaste tre dagarna.. och jag undrar vad sjutton jag gjort för ont för att saker och ting bara ska jäklas?! Fast iofs så har väl karma lite att ta igen på mig eftersom jag fått turen att få två underbara friska och fina barn... så nu ska jag gäspa, bita ihop och hugga tag i sysslorna!!

Mera värme i kylande tider

Jahopp, idag när det är ännu kallare, då tar vi och plockar fram lite bilder från Fuerte Ventura där vi firade svärmors 60 årsdag i januari 2009. En resa vi kommer minnas med mycket mys och värme. Vädret var inte supervarmt men jag talar själslig värme ;)



Nu upptäckte jag att vi mest tagit egobilder och inte så mkt på omgivningen, haha ;)

In the summertime, when the weather is fine.....

När det är bloggtorka och dessutom kalltsåinihelvete så hjälper det alltid att titta på lite favvo-sommar-kort :D
Så här följer lite repris-bilder från vår senaste semester påÖland


Emil och farfars bror, älskar detta kort :)


Här började Johan bli långhårig... och han har fortfarande inte klippt sig, hahaha!!


På plats på världens bästa Böda sand på Öland <3


Emil testar att känna på havet, det är lite skrämmande dock.. :)

'
Här går det lite bättre ;)


Mina fina på Ölands kust
(Finns det ngt på Öland som inte är kust? :P)

Mysfika efter en cykeltur


Tjock var jag!!


Nyklippt och såååå fin <3


I Spanien? Nejje, bara Böda :)


Älskar denna plats!!!


Mera sand i öronen :P


Här skulle vi spana in fyren, tyvärr stank det så mkt fågelskit att vi vände, haha!!


Emils ögon slutar aldrig att fascinera mig


Min fina mamma strålar ikapp med solen


Lycka är... att leta skattjakt på havets botten :)


Rally-Kalle


Mysigaste platsen jag känner till
Min familj tillsammans med min familj <3


Emil med sin morbror Roger

Fattigt

Här hemma verkar vi blogga en person åt gången :P Nu när jag har en svacka så bloggar Johan som bara den :) Och det är väl bra!!

Själv har jag inte så mkt att skriva just nu känns det som, tråkigt värre!! Vi har mkt att göra och fullt upp hela tiden och det händer massor av roliga saker som jag tänker att jag ska blogga om, men när jag sätter mig vid datorn så känner jag bara  neeeej.. orka...

Men vi mår bra iaf. Meja har haft lätt/låg feber en vecka, och inget annat som bryter ut... Så med vår tur är vi inlagda på sjukhuset lagom till dopet? Haha, nej va!!!

Emil är 4 år med besked. Antingen är han mysigaste killen eller värsta monstret... Roligt har vi nästan vilket som.

Kanske

När Emil döptes 2006 tänkte vi spela You'll be in my heart med Phil Collins fast en version som min bror pusslat ihop för att passa dopet, och den blev perfekt!! Men när dopet kom så blev det aldrig av att vi spelade den, för helst hade jag velat att ngn sjöng den och när det inte blev så, så kände jag inte att den passade in riktigt.... Skulle mera kännas som en avstickare, istället för ngt  som hörde till om ni förstår... Aja... dopet blev väldigt mysigt ändå så det är inget jag grämt mig över! Tänkte dock att om det skulle bli fler dop, skulle det minsann bli sång ;)

Mejas dop nudå... Vi har pratat länge jag och Johan om att vi hoppats att hans kusiner ville sjunga på dopet, men mitt i allt annat, sjukdomar, jul, emils födelsedag osv... så har det knappt funnits tid att planera dopet, och därav missade vi helt det här med sången!!! Så ingen av kusinerna, som sjunger gudalikt båda två, kan sjunga... Främst för att de bor i Gbg, och dels för att de hunnit planera in annat, så det var ju dumt av oss att inte ha mera framförhållning och fråga i tid... men är huvudet dumt får dopet lida :O

Sången då, Himlen måste sakna en ängel, kanske vissa tycker börjar bli en uttjatad dopsång, men inte för oss!! Den är underbar och jag kan inte hålla i Meja och tänka på texten samtidigt för då börjar jag gråta med en gång... Hon vilar i min famn... Orden beskriver så perfekt den lycka jag känner över vår lilla Meja...

Och nu till anledningen till varför jag skriver detta inlägg, och det är att KANSKE... KANSKE blir det som jag vill :) Kanske framförs denna låt på Mejas dop. Med en skopa tur och massa kärlek kanske vi får till det?! ;)

Knak och brak

Nyss hemkommen från bvc. Emil som fått träffa läkare på grund av sin kobenthet. Och nu har han fått en remiss till ortoped. In your face jättebebissköterskan som hånade mig när jag ville att hon skulle kolla på hans ben för ett år sedan...

Nu är det så här att Emils ben inte är helt snedställda, och han har inte problem med att springa, gå eller klättra. Men det skiljer mer än 7 cm(vilket är gränsen) mellan hälarna när han står ihop med benen vid 4 års ålder, och då ska det kollas upp av ortoped. Mellan Emils hälar kan man mäta 9 cm...

Tycker det är jättebra att de kollar upp det ordentligt. Inte för att han har besvär, men han kan ju få senare i livet, hoppas han nu slipper krokiga ben/sneda fötter osv som kan uppstå vid kobenthet.

Lite orolig är jag eftersom ordet ortoped skrämmer mig... Tänker direkt på Callie i Greys Anatomi ;) Grymmaste benknäckartjejen, verkligen... men jag vill ju inte att ngn ska knäcka Emils ben...

Nu tror jag mera på att de siktar in sig på kanske sjukgymnastik eller hålfotsinlägg eller liknande... men ändå!! Har googlat lite på ämnet och hittar inga riktiga svar på hur de behandlar kobenthet på barn, eller vad olika grader av kobenthet innebär så jag har ingen aning om vad som väntar...

Days go by

Lite bloggande senaste dagarna... har mycket i huvudet och massor av energi. Är ganska entusiastisk inför dopet och kanske framför allt tårtbaket! Har surfat tårtor flera kvällar i rad och nu vet jag hur jag ska pröva mig fram och kanske kanske blir det en väldigt fin tårta :)

Det är inte det enda jag gjort sedan senaste inlägget. Jag har upptäckt att det finns en träningslokal här i området! Eller ja Mari tipsade mig och frågade om vi skulle börja träna ihop, så i söndags tog vi och testade lite. Jag har inte styrketränat innan så jag är helt ny på området! Igår kväll tog vi ett ordentligt träningspass och körde igenom hela kroppen... Ska bli spännande att se om jag når några resultat samt hur mkt träningsvärk jag har imorgon ;) Fortsättningsvis tänkte jag försöka mig på 3 pass i veckan om det funkar.

I morgon lägger jag in lite bilder från senaste dagarna, sitter vid fel dator nu...
Hoppas ni alla har det fint!!

Bjuder på en gammal bild på mig och lillasyster Sophie ;)


Sötkorv på väg till farmor och farfar.

Den här tjejen kommer bli sååå himla fin på dopet!!

Hennes farmor har sytt världens finaste dopklänning åt henne :D


Cake anyone?

Jooo, tog och testbakade en botten idag! Har ju kikat på tårtor och tårtbakstips i flera dagar nu så det började klia  fingrarna att testa, och eftersom det är alla <3 dag imån så gav mig mig tusan på att snabbt slänga ihop en tårta för att ta med till svärföräldrarna, dit vi var bjudna ikväll.

Hittade ett toppenrecept på tårtbotten :) Blir en riktigt hög och luftig kaka att dela i 3, eller t.o.m 4 kanske! Min kaka blev iaf nästan 9 cm hög så det var ju inte så illa :) Efter 45 minuter i ugnen så var den klar men alldeles för varm och eftersom jag hade lite tidsbrist så ställde jag ut den i snön på balkongen och bad till fågelgudarna att de skulle låta bli min fina tårtbotten!


Och det gick hem, tårtan förblev oäten av fåglar och den blev snabbt kall, precis som jag önskat! Delade den i 3 med en fisketråd eftersom jag inte äger ngn tårtdelare, eller en tillräckligt lång kniv... Oanvänd fisketråd that is!! Och fyllde första lagret med marsan/grädde/vanilj eftersom det var vad jag hade hemma. Nästa lager blev hallonmousse... mmm!!

Någon sugarpaste har jag inte hemma ännu, även om det hade varit smart att göra en testtårta innan dopet.. Men men, det får bli ett senare bekymmer! Så jag drog över tårtan med hallonmousse och grädde, pyntade med lite choklad och hallon och rosa strössel, och.... se så fin :) Ihopkastad på 2 timmar från scratch inklusive ugnstid,  rätt bra tycker jag :) Bör tillägga att jag ägnade kanske 4 minuter åt att spritsa(kasta) på grädden runt om. Om jag inte haft så bråttom hade nog tårtan blivit riktigt fin!


Svärmor skickade med oss halva tårtan hem oxå så nu kan vi bjuda på gofika imån! :)

Haha ;)


Latest

Åsa kunde inte göra doptårtan som jag hoppats. Hon svarade att hon hade för kort om tid samt för lite tårtgrejer hemma nuförtiden, men att hon gärna velat, så det var ju trist.

Nytt försök: frågar Helena, en gammal klasskompis som oxå är riktigt duktig med tårtor, jag hade henne i tanken redan från början men trodde hon, som är florist, lagt ner tårtbakningen. Hon ville oxå, men skulle ha dagiskalas den helgen och fira sin dotter all övrig tid. MEN jag fick låna alla hennes tårtsaker PLUS att hon erbjöd sig att visa mig....

SÅ nyaste nytt är alltså att jag ska göra doptårtan själv! Det gjorde jag iofs till Emils dop oxå, men då var det klassiska prinsesstårtor och buckliga var de!! Nu blir det sugarpaste och grejer, och helst inga bucklor så wish me luck ;)

Det önskade nog denna tjej att någon gjort ;)

Bild från google


Emils långa fransar

Det är ju så man blir avundsjuk!!!


Kul i vagnen

Vilka intressanta får det var på den här åkpåsen mamma!


Syskonen


Emil ropade från Mejas rum en dag, hittade honom nerklämd bredvid syrran :)
Såg lite lustigt ut med honom ihopkrupen i spjälsängen!

Nam nam!


Mina första cupcakes gjorda i all hast en sen kväll.
Nästa gång ska jag se till att ha andra än bara miniformar hemma, samt röd karamellfärg.
Och så ska jag göra hälften med choklad... mmmm!
Men dessa var helt ok för att vara första omgången tycker jag!

Wear green for Iran

On February 11, the Revolution day, people in Iran will take to the streets in peaceful protests for democracy and against the human rights violations of the security forces. These brave protestors will face teargas and bullets and they will risk arrest, torture, and long sentences. This is no longer a matter of who won the presidential election in Iran on June 12. This is about life and death. About the right to speak freely. About fundamental human rights. Show support for the democratic ideal of free, open and fair elections, in Iran. Wear GREEN for Iran on Thursday, February 11th 2010!


Så lite kan göra så mkt...

Jag tävlar...

...om ett av dessa fina hjärtan hos lillamonica. Hur fina är de inte?

Jag gillar home-hjärtat alot!

Numb

I kväll har jag en sån där kväll då jag bara känner mig helt avdomnad energimässigt... Lite skillnad från i går kväll då jag ställde mig och bakade massa mini-cupcakes kl 23... Men goda blev dom!

Såna här kvällar brukar det hjälpa med ngt riktigt bra på tv, då kan jag koppla bort mina egna tankar och hoppa rätt in i dramatiken på dumburken... smidigt ;) Men just i kväll är det bara skit på tvn!

Som rågen på allt så är Meja inne i en tillväxtperiod så hon vill äta hela tiden, men det går inte riktigt bra för mjölken vill inte samarbeta...alls! Har haft lite mjölk i två dagar nu så stackars tjejen som vill äta mera, har fått mindre än hon brukar :/ Förut kunde jag pumpa ut 120 ml efter 2-3 timmar, igår fick jag ut 90 ml och nu får jag bara ut 60 på sin höjd! Hon har fått äta oftare men det hjälper inte...

Aja, hon är iaf tapper min lilla docka. Hon är såklart lite mera gnällig än vanligt, men hon tål att vänta bara jag pratar med henne eller bär henne i famnen... Jag ger det en dag till och ökar inte mjölkmängden så blir det ersättning tills det är som det ska.

Men ett är ju iaf säkert, och det är att jag måste sluta stressa... OCH få mera hjälp med allt som ska fixas... Den här sambon jag har skulle ju kunna ta och ge mig ett handtag eller två, eller 40!! För stressen kapar mjölproduktionen rakt av... och fan om jag måste sluta amma... Nej, det går icke!

Perfect på fat

Istället för att sova så kikar jag på doptårtor...
Sedan hittade jag DEN doptårtan..
så nu kommer jag absolut inte att  kunna somna...
Kommer ligga och tänka febrilt på vem som skulle kunna göra en liknande..
Och är det värt alla pengar för en tårta?
Åh, tänk om jag hade kunnat göra en själv!!
Så kommer jag ligga i sängen om en stund...

Sedan när jag väl somnar kommer jag att drömma om den vackraste tårtan av alla!
Och ja den ÄR det, för den har vunnit Finaste tårtan på alltombarn.se,
så jag överdriver inte ens :)

Kolla bara:


Inas insikter - tjejen som gjort den...

I söndags

Har ju glömt att berätta att jag och Emil gick och såg Prinsessan & Grodan i söndags!

Först tog Johan med honom till badhusparken en sväng medans jag och Meja fikade med Mian. Perfekt uppdelning då Johan och Emil suktade efter sol och aktivering. Sen tror jag att det mysiga fikat med varm saft lockade lite oxå. Mysigt verkarde ha haft iaf :) Jag och Meja suktade mera efter lite Miantid och gott fika på Mittpunkten.

Efter drygt en timme på stan så bytte vi barn, hehe. Johan tog Meja och åkte till sina föräldrar för att passa in dopklänningen som hans mamma håller på att sy <3 Och jag och Emil gick alltså på bio. Var verkligen roligt att göra något med bara Emil, och Johan sa att han tyckte detsamma med Meja, så bättre dag kunde  det inte ha blivit!

Iaf, filmen är Disneys 49:e klassiker. Jag förväntade mig inte så mycket, då jag tycker att de senaste klassikerna inte direkt varit några storfilmer(tänk Lejonkungen, Pocahontas, Tarzan). Men jag gillade den mycket! Ingen storfilm med mäktiga scener och storslagen musik, men mycket underhållande och väldigt bra budskap tycker jag. Det var en fin film! Emil skrattade högt flera gånger dessutom och det är ett bra betyg ;)

När vi köpte biljetterna sa hon till i kassan att den kunde vara lite läskig, den är från 7 år, lite läskiga skuggor och sånt. Jag tänkte genast Harry Potter-skuggor... men det var inte alls så illa... En rollfigur har en skugga som ser lite hemsk ut och skuggan gör andra saker än själva rollfiguren, plus att några skuggor jagar en annan rollfigur, men jag tycker inte att det var så hemskt som sagt och Emil tyckte att det var spännande. Men det är bra att de säger till tycker jag, om man har ett barn som lätt drömmer mardrömmar eller inte vill se läskiga figurer, ja då är det väl bäst att vänta tills barnet blivit lite äldre. Man känner ju sina barn bäst själv, och det är bra att man har valmöjligheten!

Sen att en del föräldrar låter sina förskolebarn titta på filmer som är från 11 och 15 år.. ja det kan jag skriva ett helt annat inlägg om, en annan dag... ja, trots att man inte bör döma andra så har jag åsikter om det ämnet...

Mkt bra ;)


En gaffel kort?

Emil har ju en tid på bvc på fredag för att kolla upp sin kobenthet. Så jag satte mig nyss och googlade lite om ämnet. Då trillade jag över denna information:

Visste du att flickor i allmänhet blir 7 cm kortare än medelvärdet av föräldrarnas längd?
Visste du att pojkar i allmänhet blir 7 cm längre än medelvärdet av föräldrarnas längd?
Skrivet av sjuksköterska Elisabeth Lofthus.

Det tyckte jag var lite roligt, har iaf inte hört det tidigare! Det skulle innebära att Emil blir 179 cm lång och Meja blir 165 cm lång. Det tycker jag vore underbart, eftersom jag utgår från att båda barnen blir lika korta som jag, 158 cm, lika bra att räkna med det, så blir vi bara glada för varje extra cm ;)

Om denna "regel" vore spikat i sten skulle jag ha blivit ca 165 cm och det är jag ju inte... Och Johan som är 186 cm skulle varit 10 cm kortare än vad han är... sååå, vi får väl hålla tummarna för att vi var undantag? :P


Då ses vi på torsdag!

Då var det dags att byta fokus... 27 feb är det dop! Och jag har knappt börjat planera...

Haha, i torsdags försov jag mig så jag inte hann till kyrkis. Träffade Helen på stan och fikade en sväng. Hade tänkt handla innan, men hann inte riktigt med det, hela dagen blev helt enkelt väldigt omvänd... Efter fikat ilade jag till dagis och hämtade Emil med kompis som jag lovat skulle få följa med hem. Tar bussen till stan med barnvagn + 2 fyraåringar. Går ganska bra men blir lite svettigt när de börjar röja inne på affären. Jag roffar åt mig lite ingredienser till maskeradbakningen och skyndar snabbt till bussen så vi kommer hem någon gång.
Väl hemma går det bättre, sätter på Wii till grabbarna och ger Meja en flaska med mat hon väntat otåligt på, men när hon äter och de spelar har vi det lugnt och skönt.
Det ringer på dörren, jag förväntar mig kompisens mamma, men där står PRÄSTEN!!! Vafan... det var ju torsdag kl 16!! Vi bestämde den tiden för att Johan skulle vara ledig...

Men nu var inte Johan ledig, han bytte bort jobbet på maskeradlördagen mot den lediga torsdagen, utan en tanke på mötet med prästen.... så han var ju inte hemma...  jag glömde därav bort hela grejen, och pojkarna stod och skrek i vardagsrummet medans de spelade tvspel... jag behövde pumpa de överfulla brösten och alla kläder vi specis tagit av oss låg slängda i hela hallen samt soffan... faaaaan så pinsamt!!!!

Men prästen, Gun, var väldigt ödmjuk och sa att vi fick ta det för vad det var, så hon kom in och satte sig och jag stängde av tvspelet... Så vi pratade lite och jag kom snabbt på att jag och Johan inte pratat om någonting.... inte planerat ett skvatt.. inga sånger, inga texter, inte vem som ska göra vad... herregud!! Vilket fiasko... jag fick be om ursäkt 20 gånger minst...

Den väldigt sympatiska prästen lugnade mig och sa att jag fick ringa och återkomma om hur vi ville ha det lite närmare dopet... sen satt hon kvar i nöstan 40 minuter och bara umgicks, haha. Så det gick ju bra ändå. Hon myste lite med Meja och gav henne en fin bok om traditioner och pratade lite om ditten och datten. Och när hon gått så kom tack och lov kompisens pappa och hämta honom och efter DET gjorde det ont i tuttarna vill jag lova!!! Hela denna dråpliga historian avslutas med 170 ml bröstmjölk.

Sååå, det är dags nu att börja planera, så jag kan ringa den stackars prästen och berätta hur vi tänkt oss det hela... Så nu har jag och Johan bestämt möte imån kväll efter han tränat, för nu ska vi banne mig göra detta tillsammans :)

Risken finns

Vaknade av att Emil kom och kvittrade ngt om en leksak han inte hittade. Lite läskigt att han kliver upp själv och leker utan att säga till ibland... Och läskigt att jag inte vaknar av att han går upp... Mest läskigt är dock att jag helt saknar rutin att låsa dörren på kvällen... Med andra ord är det bara för Emil att gå ut när han vaknar på morgonen... Tur att han inte kommit på den idén ännu!! Och från och med idag ska jag ställa en påminnelse i telefonen om att ALLTID låsa dörren på kvällen... TÄNK OM snurrar runt i mitt huvud, och just nu har jag så mycket annat att tänka på så jag får inte plats med ngt onödigt TÄNK OM... Att låsa dörren löser det bekymret, samt räddar min son från att hemskt förvinna OM han nu skulle få den idén!!

Min mor har alltid varnat oss för diverse förhändelseförlopp och när vi protesterat och sagt ungefär "men mamma, hur ofta händer det?" eller "men jag kommer inte glömma det" så har hon sagt "Risken finns......" vareeeenda gång ;) Haha :) Idag tycker jag det är skitbra!! Så bra att jag jag skulle gå med i en sådan facebook-grupp - om det fanns en :P Orden risken finns påminner om att vi ska tänka en gång till innan vi gör ngt, att vi ska ta hand om våra kära, att vi inte ska förutsätta en händelse, en känsla eller en framtid... för risken finns att  det inte alls blir som vi tänkt oss...

Igår kväll hörde jag som så många andra vad som hänt Gunnar i Afghanistan... Ofattbart verkligen... Jag kan inte säga att jag kände honom personligen, men jag har träffat och pratat med honom flera gånger. Han köpte bland annat pizza av mig regelbundet när jag jobbade på Valentino ett par år. Efter ett tag blir man lite tjenis med varandra när man ses regelbundet... Och dels träffade jag honom när min kompis dejtade hans kompis, då hände det att Gunnar satt och pratade med mig medans våra vänner undersökte om de var ment to be... Mitt intryck av honom är att han var en genuin och väldigt fin och rolig människa... och det värker i hjärtat när jag tänker på alla som förlorat honom... Johan och hans bror kände honom närmare och jag kan inte sätta mig in i känslan hur det känns att förlora en vän... ännu mindre hur det känns att förlosa någon som står en nära...

Själv har jag varit skonad från detta... samtidigt lever jag med påminnelsen att risken finns.... ändå är jag så slarvig med att visa uppskattning mot mina egna nära och kära, även om jag försöker bättra mig emellanåt.... Ingen vet vad som händer nästa sekund... och jag bävar för den dagen jag förlorar någon jag älskar, att den personen går bort utan att veta hur innerligt jag känner för den...

I morse tog jag med mig barnen och gick till Kyrkis. Efter vi lekt, fikat och haft sångstund och var på väg därifrån så stannade jag ett par minuter extra, för att tända ett ljus för Gunnar. Det kändes som att det var på sin plats att visa den respekten för en människa som kämpade för fred och för att människorna i Afghanistan skulle få ett bättre liv. Jag hoppas att hans familj och hans vänner finner styrka i att han ses som en hjälte i sååå mångas ögon.

Puh ;)

Haha, aldrig mera barnkalas... säger jag som en alkoholist om spriten... jag vet att nästa år kommer jag ordna ett kalas igen :P

Skrikiga och heeelt vilda barn i två timmar. Fullständigt kaos och hysteri vart man än vände sig... haha!!

Men vi hade emellanåt väldigt roligt och sååå söta barn i alla dess olika former och format :P Vi besöktes av Pippi, Stålmannen, Batman, Spindelmannen, Häxan surtant, Darth Vader, en katt, en leopard, en groda, flera dansanta prinsessor och flera söta pirater och flera kalasfina barn.

Och som värdpar hade vi Bamse och Lille Skutt :D


Lik vem?

Grejen att byta ut profilbilden på fejjan till ngn man sägs vara lik är lite rolig.
Många får in fullträffar!

Jag funderade en stund på att göra detsamma, men kunde inte bestämma mig för vilken av alla jag skulle bestämma mig för? Trots allt har jag fått höra att jag är lik både den och den. Även om jag inte riktigt håller med alla gånger?
Häng med här bara ;)


Claudia Schiffer
Fick jag höra nu senast


Inge De Bruijn
Sa en kille i krogkön för massa år sedan att jag var lik, efter jag sa till honom att han inte behövde tränga sig bara för att han trodde att han var Beckham(han såg ut som att han försökte efterlikna Beckham iaf...), "men durå, du är ju faktiskt lik Inge de Bruijn och hon är ju faktiskt fulast i världen" haha, där fick jag ;)


Pamela Andersson
Jo, jag brukade få höra det i högstadiet,
men det fanns väl inte så många olika ansikten på tvn på den tiden..


Jeri Ryan
Min syster ringde upp mig en sen kväll bara för att berätta att jag var på tv...
Hon kollade på Boston public :P


Gry Forssell
Haha, Johan har mobbat mig sedan vi träffades för att jag är lik Gry :( Haha


Rihanna
Kanske något drag? Men det är nog för att jag har ngt drag gemensamt med min syster, och hon ser i princip ut precis ut som Rihanna

Inger Nilsson
Haha, som barn var jag väldigt lik Pippi.

Någon som har listat ut den gemensamma nämnaren på dessa människor? Förutom att alla är lik mig förstås ;)
Alla har en stor-jävla-mun!!!
Bredflin-allan!!

Off we go!

Snart är stunden kommen. Imorgon är det maskerad för hela slanten! Önskar jag haft tid att ordna ngn mysig utklädnad till mig själv men tyvärr... Hade varit grymt att välkomna gästerna som Bamses farmor ju ;)

Bullarna är klara och kakorna lika så. Godispåsarna packade och tårtorna fyllda. Garnering samt ballongblåsning utför vi imorgon innan kalaset, annars blir det lite bökigt att bära, även om det inte är så långt....

Ska bli riktigt roligt att se vad för figurer som dyker upp i morgon, om det kommer en vandrande svamp kanske? :D

Det enda strulet hittills har varit sena anmälningar. Jag hade 16 barn att förse med fika och godispåsar lagom till onsdag, då jag satt stopp för anmälningar, för att hinna fixa till alla osv, som man brukar göra. Men ändå hör det av sig föräldrar ikväll och frågar om deras barn får komma, trots att föräldrarna glömt anmäla dem innan onsdag... Så nu har jag 3 barn till att fixa till, och det är klart att de ska få komma! Men de får annorlunda godispåsar :/

Roligt med så många som vill komma, verkligen, men lite trist att de inte hört av sig i tid när jag bett om det... Nu blir det olika godispåsar till olika barn, och det blir fel!! Jaha, varför får Tomas en sån påse med sånt godis i? undrar Lotta med annorlunda godis i sin påse...

MEN, huvudsaken är ju att vi har roligt. Vi får leka lite lekar och fika så gott det går. Och titta på allas roliga utklädnader förstås :D Här ska kalasas!!!

Prinsessan & grodan

Hoppas att jag och Emil kan gå och se Prinsessan & grodan snart. Kanske redan i helgen? Var länge sedan vi gjorde ngt bara han och jag och att se denna film skulle var ett ypperligt tillfälle då vi båda älskar bio samt disneyklassiker :)

Disneys klassiker nummer 49


Mitt namn

Jag heter ju Annelie. Med E på slutet... Får allt som oftast heta Anneli ändå... Jag gillar inte Anneli... så snälla människor, börja skriv Annelie?! ;) Men det är kanske svårt... en kollega jag jobbat med i 6 år skriver alltid Anneli, trots att jag påpekat att jag stavar med -e och dessutom skriver Annelie själv överallt som hon läst dagligen.. men icke, poletten gååååår inte ner :P

Men det värsta är ändå uttalet... Det är kanske svårt att beskriva i ord och jag är inte så duktig på att knappa in fonetisk skrift ;) Men det grövsta norrländska uttalet Annellä HATAR jag!!! Och det har jag alltid gjort! Minns att jag blev arg på klasskompisar i lågstadiet när de sa Annellä eller Annelli, så jag satte näsan i vädret och sa att "jag heter faktisk Anneliiiiiiiiii) Haha, lagom fisförnämt!!

Skulle du vilja heta Sarraaa, Heläähn, Treehs, Camölla, Mörtina?? ;)


Höhö ;)

Doppresenter

Flera har frågat vad de ska köpa för doppresent till Meja. Det är en svår grej, och jag själv tycker det är svårt att handla doppresenter till andra barn. Dessutom är jag alltid rädd att köpa samma saker som andra. Man vill ju gärna ge bort en speciell present, något som kommer hållas kärt i många år framöver.
Så jag tänker tipsa om några fina saker, och klickar du på bilden så kommer du till hemsidan:



En speldosa i form av födelsedagstårta som spelar Happy birthday. Utbytbara siffror 1-6. Speciellt rolig eftersom Emil har sitt kära födelsedagståg, vore roligt om Meja hade en egen sak att bara ta fram på hennes dag.


Ett smyckesskrin till alla fina halsband, armband, ringar som kommer samlas under åren. Detta skrin med fjärilar tyckte jag var extra fint då fjärilar symboliserar liv och dessutom är tema på hennes dop.




Denna pall är bara sååå underbar. I Mejas rum får det inte plats några möbler, förutom denna pall!! Själva grejen att det går att pussla med bokstäverna är fantastisk. Tänk er Meja sitta och pillra med  detta :) Man kan även beställa pallen med hennes namn. Vilket fantastisk sätt att lära sig sitt namn :)

Denna fina sparbössa skulle sitta gulligt på hennes byrå i hennes romantiska rum. Och hellre att hon i framtiden pussar på denna än andra fula grodor? ;)

Och hur fin va inte denna servisen då... Pappas lilla jägartjej borde få smak för skogen redan från start :)

 


Finfina bestick som säkert gördet väldigt roligt att smaka på all konstig och ny mat. Med dessa bestick tror jag vi aldrig kommer få bekymmer med maten ;)




Ge bort ett träd i Mejas namn, så kan de växa ikapp :)

Eller, så hittar du på något eget och fint, helt efter dina egna tankar och idéer. Huvudsaken är att vi firar Meja och hennes framtid, inte presenterna, även om de är fina att se på.

På mitt köksbord

På mitt köksbord ligger 40 goda kakor som jag bakat till helgens maskerad. Jag har bara "provsmakat" två ännu...
Imorgon ska jag baka bullar tänkte jag, det borde väl gå hem på ett barnkalas? Vem gillar inte bullar...

På mitt köksbord ligger även en 200g chokladkaka, omlindad med ett fint band. Instoppat ligger en återlämnad peng och en pixibok som Emil glömde hos grannarna sist. Detta paket ramlade in genom brevlådan ikväll, helt överraskande och gjorde hela kvällen snäppet bättre. En väldigt fin och rolig gest som jag uppskattar mycket! Tack Maria och Sune!

På mitt köksbord står även ett fång med tulpaner. De har Emil fått av min mormor och morfar. De står där och påminner om de finaste människorna jag känner till. Det värmer i hjärtat att tänka på dem.

Jag gillar mitt köksbord idag! Trots att  det är fullt av fula fläckar som inte går bort, och märken som en arg liten kille hackat  med  sin gaffel... Just ikväll är mitt köksbord vackert...

...


Välkommen

Tog bort lösenordet för en dag eller två. Så välkommen hit ni som inte läser här i vanliga fall :)
Här skriver jag om vår vardag, om familjen och barnen och lite annat jox, om egna tankar och pladdrar på.

Anledningen till att jag har lösenord på bloggen är för att jag vill veta vilka som ser bilder på barnen och tar del av deras vardag såväl som min. Så det finns inga hemligheter här och alla är välkomna. Detta är  helt enkelt ett smart sätt jag anammat från andra, och det funkar hur bra som helst.

Vill ni fortsätta läsa så skicka ett mail till [email protected] så får du ett lösenord. Om låt säga två dagar så behöver du det för att fortsätta läsa.

Bjuder på ett kollage från en dag för exakt ett år sedan, innan Meja kom, helt random bilder på helt random aktiviteter, men så kan det se ut:





No shit sherlock

Jag skulle ju lägga mig tidigt ikväll... jag var övertygad... men varför lurar jag mig själv? Klart som korvspad(trots att det är grumligt) att jag sitter här och ugglar...

Jag firar det med en bild på Robert.

Och en skål med glass och bär.

Bara för att jag kan.


Amusing

När jag är trött är jag duktig på att roa mig själv, alltså skratta åt egna dåliga skämt. Just nu har jag väldigt roligt åt följande: I mina senaste inlägg kan man tänka på Meja som Maggan Graaf. Ni som läste Katrins blogg i början på förra året kanske förstår vad jag menar med Maggan. För er andra måste jag visa detta:



1. Katrin på middag. 2. Katrin i krogkön. 3. Katrin på dansgolvet. 
4.
Katrin träffar en vän

Very amusing I must say :P

Gifts

Emil har fått jättefina presenter.

En handgjord tavla från sin kusin tuva
Bionicle-robot av farbror Jens & Mian
Wii Madagaskar kartz med tillhörande ratt av sin morfar & Randi,
Kläder och hemstickad halsduk av sin farmor och farfar
Bakuganklistermärken till sitt samlingsalbum av farmor och farfar
Tumhandskar av min faster,
Hopprep som spelar musik och ihopvikbar boll av sin mormor, Tony och mostrarna J + S
Bakugan startpaket och Panda till Sleich-samlingen av sin mormor, Tony och mostrarna J + S
Ett kilo ritpapper, penna med sudd, pennvässare, microbil av min mormor och morfar
Pengar att spara, en sagobok, en "lär dig skriva bokstäver"-bok av min mormor och morfar

Tack tack tack fina ni!! Jag frågade Emil om han tyckte att ha fått bra presenter och han svarade "Ja, jag har fått jättetuffa presenter" och tro mig, det är ett BRA  betyg ;) Ledsen om jag glömt att skriva upp ngt nu, men det är kväll och jag är lite segtänkt :)

Han har även fått presenter av oss, bl.a



Cykel ännu ej inhandlad
Terminator (bumblebee)
Gogos - små figurer han samlar på
Star Wars plyschdress
Schimpansfamilj + tvättbjörn till sin Sleich-samling
Stickad brun tröja
Ugglemössa
Bakuganklistermärken
Tigerpenna


Maskeradplanering pågår

På lördag har vi maskerad. Emil har bjudit dagiskompisarna samt kompisar han gärna umgås med utöver de på dagis. Många barn kommer så det kommer bli jätteroligt!

Men min insiration har uteblivit hittills, jag som brukar tycka det är såå roligt att planera och ordna och dona. Denna gång så säger det dock bara *poff* i hjärnan när jag försöker känna entusiasm...

Jag tycker givetvis att det ska bli jätteroligt och jag kommer att ordna allt som vi tänk hittills, men jag önskar bara att jag hade lite inspiration för att ordna det jättefint och speciellt...

Nu ska vi ju ordna maskeraden i lokalen i bostadsföreningen och den är väl kanske inte så jättepiffig, men det finns bra med utrymme och bara barnen kan springa omkring så brukar underhållningen vara löst ;) Haha..

Jag hade satt OSA idag så nu borde jag veta hur många som kommer, så imorgon går startskottet. Här ska fixas och donas, ballonger blåsas och muffins bakas :)

Tills dess tittar jag på bilderna från kalaset vi hade förra året, kanske lite idéer infinner sig?




Kalas

Vi har ju firat Emil i flera dagar nu. I söndags kom familjemedlemmar och åt tårta, fikade och överlämnade presenter. I måndags var det hans födelsedag så vi firade honom bara vi, sen idag så har han blivit firad på dagis... och på lördag blir han firad igen då hans ska ha maskerad! Ja, det blir lite mkt, men man fyller bara fyra en gång?! :D

I söndags då, då kom hans farmor och farfar, hans farbror Jens och Mian och hans kusin Tuva. Och så var hans morfar och bestemor Randi här och firade honom dessutom. Ytterligare kom Mogge med döttrarna förbi en sväng oxå :)
Vi hade gjort en smörgåstårta och en gräddtårta. Emil önskade sig en tårta med blåbär på så det fick det bli :) Goda blev dem, ska lägga upp bilder när jag sitter vid rätt dator så jag får fresta er lite ;) Er som gillar tårtor dvs :)

Vi hade en jättetrevlig dag och det var verkligen roligt att se Emil så stor och duktig. Så fort han öppnade ett paket så spärrade han upp ögonen och sa åååhhh! vad är det häääär?! med största leendet :)






I måndags, på hans födelsedag så fortsatte vi firandet. Johan började jobba kl 9 så vi ställde klockan på 7 för att smyga in och sjunga för Emil. Kvällen innan gjorde jag i ordning en bricka att  ta med in på rummet. Hade varit roligt om han kunnat fika i sängen och öppna sina paket där, men eftersom han har en loftsäng så fick han komma ut till vardagsrummet.

Iaf, när vi tågade in på hans rum, jag bärandes på Meja och Johan bärandes på brickan med det tända ljuset, så sjöng vi Ja må han leva. Emil vaknade inte....ha! Så vi klämde i ett snäpp högre och i samband med att vi sjöng "...på en skottkärra fraaaaam..." så vaknade han ;) Så han missade nästan hela sången igen ;)

Han vaknade med gny och sura oljud, drog täcket över huvudet och stönade "men ååååh" :) Sen sa han "Men mammaaaaa... jag har varit uppe hela natten..." Haha! Detta var hans sätt att säga att han var väldigt trött och helst inte ville bli väckt... Det är nämligen så jag svarar Emil om han undrar varför jag är så trött på morgonen; att jag varit uppe halva natten... Så det sa han alltså till oss på sin födelsedagsmorgon när vi stod där med levande ljus, fika och presenterna väntade på soffan ;)

När han kvicknat till så bar vi honom till soffan, och när han såg presenterna blev han lika glad som vilket födelsedagsbarn som helst :)

Resten av dagen lekte vi lite, spelade lite Madagaskar kartz, tittade på en film, läste  en bok osv... myste inomhus iaf. Jag frågade om han ville gå till Kyrkis  men han valde att vara hemma.

Middag fick han välja oxå. Jag gav honom några alternativ och han valde pannkakstårta :) Gött!! Varvade grädde med mixade bär och pannkakor. Toppade sedan tårtan med massor av grädde och tinade hallon och blåbär. Gott blev det!


Bvc Emil

Vår stora kille då. Fyraårskontroll på eftermiddagen. Gick först till dagis och bjöd på glass eftersom han fyllt år och var ledig igår. Efter vi fikat färdigt så gick vi till bvc och hade riktigt roligt. Lite annat sedan 3årskontrollen!!

Nu är ju vår gamla bvc-sköterska tillbaka från tjänstledigheten och sedan vi började gå dit med Meja så verkar hon helt annorlunda jämfört med när Emil var liten, och jag tycker väldigt bra om henne. Att hon var snabb och agerade mot Mejas viktnedgång och hanterade hela grejen väldigt proffessionellt har gjort att jag ser på henne med helt nya glasögon. Och efter idag tycker jag om möjligt ännu bättre om henne!

Jag berättade för henne om 3årskontrollen, om sköterskan som fick mig att känna mig helt värdelös och att Emil var obegåvad, och Marie-Louise (nuvarande sköterskan) sa att jag borde talat med chefen på HC i Lugnvik och berättat hur vi blivit bemötta, och ML blev förfärad när hon fick höra hela historien... Kändes bra att hon fick veta hur det gått till, så kanske kanske, får den hemska människan igen lite dålig karma en vacker dag... (När vi tittade i journalen vad hon skrivit så hade hon skrivit väldigt konstiga saker oxå, som att han inte var torr på natten, trots att han varit det sedan han var 2 år?! Och dessutom hade hon inte kryssat i ens hälften av alla rutor som visar hans utveckling, eller ens skrivit sin signatur så andra kan se vem var samt vad hon var, läkare eller sköterska... My god vilken människa!!)

Iaf, Emil följer sina kurvor på både vikt och längd. Han ligger en kanal under medel men det har han gjort sedan han föddes så det är iaf hans medel :)

Han tyckte det var väldigt roligt att gå balansgång, rita en gubbe och ett kors, trä pärlor på ett band och berätta vad färgerna heter. Och syntestet utförde han galant! Jag var lite orolig innan att synen skulle vara dålig eftersom både jag och Johan har dålig syn och jag fick det dessutom som barn... men Emil ser bra än så länge så det får vi vara glada över :)

Besiktningen gick igenom, nu är han 4 år på riktigt ;)

Men tillbaka till 3årskontrollen och Emils kobenthet... Den otrevliga bvc-sköterskan fick mig att känna mig som en idiot för att jag var orolig och ville att hon skulle kolla upp saken... Jag tog upp det med ML idag och hon hämtade sin "bibel" (liten bok om medicinska tillstånd med bilder) och i den stod: "om det skiljer mer än 7 cm mellan fötterna när barnet är 4 år ska barnet remitteras till ortoped". Så vi mätte, och det skiljer mer än 7 cm mellan hans fötter.... IN YOUR FACE JÄTTEBEBIS!!! Nu har vi fått en extra tid på bvc för att kolla upp saken närmare, och kanske får han träffa en ortoped framöver... kanske slipper han få krokiga ben som sin mor!!

Kändes lite som att vi fick upprättelse idag.... vi fick gå därifrån och vara stolta och glada :)

Bvc Meja

Idag har båda barnen fått besöka bvc. På förmiddagen gick jag dit med Meja för 3månaderskontroll, vägning mätning och vaccination. Sprang dit för att jag var sen och när jag kom fram så fick jag höra att jag var 45 minuter tidig... men jag tror faktiskt det var bvcsköterskan som hade fel denna gång, för jag hade skrivit 10.30 hemma och måste ju slagit huvet om jag fick 11.15 och skrivit fel? Iaf, har lappen ngnstans så ska kolla sen ;)

Hon växer bra vår lilla tjej! Trots att hon är lika liten som Isabella som är 7 veckor gammal :) Meja är dubbelt så gammal som Isabella, men de väger lika mkt och är i princip lika långa! Tänk att det kan skilja så mkt på olika barn...

5300 gram och 58 cm. Ökat 500 gram och 2 cm på två veckor.

Vaccination gjordes, både mot difteri, stelkramp, kikhosta, polio och Hib och mot pneumokocker så hon fick en spruta i varje lår. Blev såklart helt förstörd av den skräckupplevelsen men det gick över snabbt. Eftermiddag/kväll har hon varit gnällig, trött och verkar ha ont i höger lår, och tempen var uppe i 37,7. Inte så farligt, men jag tycker synd om henne, för hon har vad jag märkt inte haft ont eller feber förut!

Middag

Idag får vi besök av en arbetskamrat till Johan, så då plockade jag fram fläskfilén ;) Först tänkte jag köttfärssås, men hey, det är ju roligare att fläska på lite så att säga ;)

Så jag gör en fläskfilégryta med rödgultrumpetsvamp och persilja, serverar till spaghetti och så en sallad innehållandes tomat, gurka, morot, avokado, solroskärnor, ruccola och isbergssallad. Gott? Får hoppas det!!

Liten blir stor

 

Idag blir liten stor. Tre blir fyra. Emil blir ett äpple högre :)
Grattis på födelsedagen min älskade fina son.
Jag minns kvällen för fyra år sedan då du lades på mitt bröst och fyllde mitt hjärta med kärlek större än någonting annat.
Aldrig kunde jag ana då vilken fin och rolig kille du skulle växa upp till att bli.
Du förgyller våra liv så otroligt mycket, och inga ord kan beskriva hur stolta du gör oss!


RSS 2.0