Föööör kallt

I vår familj går gränsen vid ca -22 grader, kallare än så så går vi inte ut. Så idag skippade vi den planerade turen till Jamtli och julmarknaden, och satsar istället på att åka dit i morgon. Då blir det runt -13 grader, och lite mera vänligt mot barnkinder. Det är av just den anledningen vi inte rör oss i för kallt väder, små barnkinder. Förra vintern var det -24 grader ute. Jag gick och hämtade Emil på dagis, och under de 15 minuterna det tog att gå hem i strålande sol, så förfrös Emil sina kinder rejält. De var vita som snö i ca 1 timme efter vi kommit in i värmen...

Han verkar ha känsliga kinder Emil. På somrarna blir de högröda om han blir varm av solen. Inte för att han bränner sig utan för att kroppen blir varm när han rör sig i värmen. Och på vintern, ja då fryser de illa kvickt.

Denna vinter har jag spanat efter mössor som täcker kinderna, men gått bet hittills. Ska göra en sista koll på Polarn o Pyret för att se om de där underbara tokvarma hjälmmössorna finns i hans storlek, ävem om jag finner det tveksamt. Annars får vi köpa såna köldskydd som idrottare har, så får han gå runt med svarta kinder.. Hm.

Kommentarer
Postat av: Anonym

Rånarluva? Jag vet inte vad dom heter på rikgit men dom borde väl finnas på sporaffärer och täcker ganska mycket av ansiktet?

2010-12-07 @ 09:38:05
Postat av: liah

jo, rånarluva har vi provat, men det slutar bara med att han äter på den och blir iskall och narig på hakan..

nu efter helgen då vi kollat mkt på skidskytte så har vi satt en scarf runt huvudet/hakan(som de har) och satt mössan över det, och det verkar funka rätt bra. tack för tipset dock!

2010-12-07 @ 23:55:50

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0