Hem från Norway

Ni tror kanske att jag jag är hur puckad som helst när jag skriver att det blev nästan samma visa när vi skulle hem från Trondheim i förrgår?

Vi kliver upp tidigt på morgonen, vi som brukar kunna ligga till kl 8 iaf, får masa oss upp ur sängen kl 6 istället. Gör oss klara och packar det sista, packar matsäck och klär på oss alla ytterkläder och sätter barnen i bilen, pappa ska köra oss till stationen. Tåget ska gå 8.12 så vi har god tid på oss när vi ska åka kl 7.50. Randi sätter sig och tittar på datorn och kollar så det inte är några förseningar eller inställda tåg eftersom det varit trubbel med tågtrafiken senaste dagarna...

"Annelie......." säger hon.... och visar mig att klockan nu är 7.51 och att tåget gick 7.50!!! MEEEEEEEN!!!!!! Pappa kollade tidtabellen samma dag vi kom(28:e), då gick tågen mån-fre kl. 8.12. Enkelt att komma ihåg ju... :P Men nu upptäckte vi att de ändrat tidtabellen över nyår så mellan 29:e och 3:e går morgontågen 7.50 istället.

Och jag frågade pappa när vi klev upp på morgonen om han kollat tabellen 4 gånger nu så vi inte skulle missta oss, men det var ju på skämt förstås, för inte kan man väl ha sån otur att de ändrat tabellen igen?! Eller...? ;)

Men pappa är en ängel... han kör oss till Storlien. Men vi får tävla mot klockan och vet inte om vi kommer hinna dit innan tåget åker från Storlien, det är på minuten ifall vi hinner, så om vi missar tåget får han köra oss hela vägen hem, men han åker iväg med oss ändå :)

Randi ringer halvvägs och säger att tåget blivit 10 minuter försenat, vilket gör att vi hinner!! Och i Storlien kliver vi på tåget och åker hem till kylan. Lustigt egentligen att det kan skilja 20 grader trots att Östersund och Trondheim ligger nästintill lika mkt norrut.

Så kan det gå, när inte haspen är på ;)

Kommentarer
Postat av: Suss

fnissar

Runs in the family!

2010-01-02 @ 14:19:09

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0