zzZzz

Har glömt berätta vad duktig Meja blivit! Från att ha varit BÄRMIGHELATIDENANNARSBLIRJAGHYSTERISKMeja från födseln har hon för någopn vecka sedan förvandlats till MISSLAIDBACKTARELUGNTJAGESNÄLLMeja :D

På morgarna runt 8 ligger hon länge och jollrar/gnager på knogarna/pruttar/skrattar åt sänglampan i vår säng och är bara go. Efter blöjbyte och ombyte från pyjamas till kläder äter hon en flaska bröstmjölk och sedan somnar hon om, i sin säng med napp.

Under dagen äter hon ca varannan-vartredje timme, vissa dagar går det fyra timmar. Hon sover en stund lite då och då. Vissa dagar flera timmar i sträck, men oftast en timme åt gången. Emellanåt när hon är vaken så ligger hon under babygymmet och pratar med figurerna som hänger där. Eller så ligger hon vaken i sängen och tittar intensivt på mobilen som snurrar ovanför henne, eller så ligger hon på vardagsrumsgolvet och tittar på lampan/tvn/emil/mig/julgranen/spegeln.

Ibland vill hon komma upp och det måste hon ju få, gosa lite och bli buren en stund. Sedan äter hon och somnar igen.

Till kvällen (mellan19-21 beroende på hur hon sovit under dagen) börjar vi med att hålla henne vaken en stund innan hon ska äta. Efter hon ätit en flaska och vi märker att hon är riktigt trött så får hon byta blöja och sätta på pyjamas. Lägger sedan ner henne vaken i sängen på hennes rum och ger henne nappen, säger att nu ska Meja sova och att vi ses i morgon. Då blir hon skitarg :P Men köper faktiskt läget en kort stund senare och somnar.

Vaknar hon för att äta före kl 01 så får hon en flaska i sängen. Vaknar hon senare än 01 så lyfter jag över henne till vår säng och ammar. Oftast så äter hon före kl 01 och sover sedan till 05 då jag hämtar henne till vår säng. Sedan snuttar hon mest, äter inte mkt iaf, och sover till 8-9, och där börjar dagen om med världens mysigaste morgonmeja :) Vid detta laget har oxå Emil hunnit vakna och kryper ner i vår säng och klappar på Meja och är världens mysigaste morgonemil :)


Jag tror att hennes nyfunna lugn har med flera saker att göra. Dels att hon blivit äldre, 10 veckor nu!! Dels att det blivit lugnare hemma efter jul, det har varit myyycket åka runt till diverse släktingar på diverse avstånd och inga rutiner what so ever... Dels på att vi varit envisa och lagt ner henne i tid och otid... Dels på att vi efter nyår varit hemma mest hela tiden, hela familjen, vi har haft runtiner och vi har varit lyhörda mot varandra och tagit det lugnt. Och kanske framförallt har vi alla varit glada och stressfria... och det har såklart smittat av sig! Lite synd om Meja som föddes mitt i all stress med renovering, jul och allt...
Men nu så!!! Nu har vi harmoni :) Och en harmonisk liten tjej :) Som NU vaknar och får en flaska med mat :)

Kommentarer
Postat av: sara

Ååå, så härligt det låter :) Och jag får själv lite hopp om framtiden ;)

2010-01-11 @ 12:15:44
URL: http://sarasandman.blogg.se/
Postat av: liah

ja jag hoppas ni får lite lugn ni med. men du gör det hemskt bra sara som kämpar på så bra!

2010-01-11 @ 13:05:15

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0