Happy New Year, my dear.

Vi hade planer sedan långt tillbaka att fira nyår hos Putte och Anna inne i stan. Johan och Patrik planerade en överdådig femrättersmeny och vi såg fram emot att åka dit med barnen och träffa de andra gästerna. Men så kom smällen dagen före nyårsafton, att Mejas feber tog omtag och Emil började låta hes. Då andra barn skulle närvara vid middagen så bestämde vi oss för att inte smitta dem och istället fira nyår hemma, bara familjen. Lite tråkigt att missa en trevlig kväll hos Mejas gudfar men det kändes okej ändå att bara vara vi. Jag vill iaf skåla in nya året med min familj, det är huvudsaken :)

Nyårsafton då. Vid lunchtid så ringer telen, det är Patrik och det beslutas att vi tar hem hela kalaset till oss istället. Barnfamiljen som skulle till P & A var tvugna att ställa in de med, så nu behövde vi inte oroa oss för att smitta några barn. Vi hade dock inga femrätters ingredienser hemma så vi fick komma på en trerätters för 7 personer lite snabbt. Och det gick över förväntan måste jag säga :) Skagentoast till förrätt(som jag gått och suktat efter i månader). Älgfilé/fläskfilé black & white med ugnsbakad potatis/sötpotatis, rödvinssås och bea till varmrätt. Och Lakkapannacotta med hjortron toppad med digestive och karamellsås mumsade vi i oss till efterrätt. Sjukt gott var det och fy vad jag är glad för att Johan är så grymt duktig att slänga ihop en kalasmiddag på en höft :)




Masterchef Johan briljerar. Jag tänder ljus. Putte ger sin guddotter mumsig efterrätt. Och så fina Patrik och Anna, sötast på jorden.




Emil jobbar hårt på att underhålla gästerna hela kvällen, introducerar dem för sitt påhittade "Sparka Fisk", får oss alla att göra roliga saker med sin "loppa"(syrsa som Emil säger), samordnar en ritstund, berättar spännande historier och samtidigt så verkar han inte ha några som helst problem med att vara vaken till tolvslaget. Kanske pratet om 'den magiska minuten' och fyrverkerier hade lite med saken att göra också ;)
Peter förärade oss med sin närvaro också och fann en vän för livet i lilla Emil ;) Lillkillen har pratat om Peter halva dagen idag!
Och ja, kortet när vi sitter vid bordet så har ju såklart Johan kläckt ur sig ett "skämt". Vem har roligast? ;)




Tolvslaget inträffar utan olyckor :) Och Emil lägger sig kort därefter. Det är en lyyycklig liten kille som somnar gott under sin stjärnhimmel. Vi vuxna fortsätter att skåla i champagne och hugger in på ostbrickan. Jag har fullt upp med att sitta så långt bort från bordet som möjligt men samtidigt så nära att jag når... fy vad vissa ostar kan lukta sura gamla gubbstrumpor...
Sedan spenderar vi kvällen med att spela spel. Kampen mellan kvinna och man får underkänt ganska snabbt då kvinnofrågorna mest går ut på hushållsarbete och mat, och vilka män kan inte det? Men absolut överrens spelar vi flera omgångar för det är riktigt roligt, och skrattar långt in på småtimmarna...



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0